ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Πολάκης ζητά την παραίτηση των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ με «σημαία» την κάθαρση

Ήταν σχεδόν βεβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, αφού εδώ και καιρό, είχε στοχοποιήσει τον φορέα και όλες του οι κινήσεις έδειχναν ανάγλυφα την τακτική που θα ακολουθούσε.

Ο Πολάκης ζητά την παραίτηση των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ με «σημαία» την κάθαρση

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μιλάμε για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη ο οποίος χθες το βράδυ, μέσα από την προσωπική σελίδα στο facebook, ζήτησε την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται μάλλον για ένα προδιαγεγραμμένο story το οποίο έχει ξεκνήσει από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Πολάκης και από την πρώτη στγμή, καταφέρθηκε εναντίον του ΚΕΕΛΠΝΟ, μιλώντας για κάθαρση και ανάγκη διαφάνειας. Η σταγόνα φυσικά που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο διαγωνισμός για την στελέχωση των ΜΕΘ με 500 άτομα (400 νοσηλευτές και 100 γιατρούς), ένας διαγωνισμός ο οποίος δεν έμελλε να ολοκληρωθεί για το καλό της δημόσιας υγείας. Και στο σημείο αυτό, θα λέγαμε ότι κάθε άλλο παρά ευθύνεται το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανέθεσε στα μέλη του φορέα να αξιολογήσουν τις αιτήσεις για την κάλυψη των κλινών, ωστόσο στην συνέχεια, μίλησε για λάθη και αβλεψίες που πραγματοποίησαν τα μέλη του Κέντρου, κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, αντί να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός τον οποίο έχει τόση ανάγκη το σύστημα και οι ασθενείς, καθώς καθημερινά οι λίστες για μία κλίνη ΜΕΘ μεγαλώνουν, βρέθηκε «πειραγμένη» η λίστα με τα ονόματα από τον κ. Πολάκη και μία συνεργάτιδά του, μετακλητή υπάλληλο. Την Μ.Τρίτη, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε συνεδρίαση του ΔΣ ωστόσο δεν υιοθέτησε την λίστα που έδωσε ο κ. Πολάκης (το onMed μάλιστα χθες, έγραψε για άρωμα επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού όπως διαφαινόταν).

Αντίθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκ νέου συνεδρίαση την Παρασκευή μετα το Πάσχα. Το γεγονός αυτό, φαίνεται ότι ήταν αρκετό, για να πυροδοτήσει την διάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και να προχωρήσει στην απόφαση να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ.

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει: «Ζητάμε την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται από το υπουργείο για να προχωρήσουμε σε ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον Οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του».

Διαβάστε ακόμη:

Άρωμα ... επαναπροκήρυξης στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ - Νέα συνεδρίαση του ΔΣ μετά το Πάσχα