ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Παρών» ο Τσίπρας στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στήριξη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή του στη διημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Υγείας με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σήμερα, Δευτέρα 9 και αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου.

«Παρών» ο Τσίπρας στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Της Διονυσίας Προκόπη

Σε μια χρονική στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, και ιδιαιτέρως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή την υπόθεση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και τοποθετεί την αναγγελθείσα μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ στην κεντρική πολιτική ατζέντα. Άλλωστε, όπως συχνά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο τομέας της υγείας θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «προνομιακό πεδίο» για να υπάρξουν παρεμβάσεις με «θετικό κοινωνικό αποτύπωμα», παρόλο που μετά από ένα χρόνο –και κάτι παραπάνω– από την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οξυμένα, ενώ σχεδόν το σύνολο των τότε εξαγγελιών περιμένει να υλοποιηθεί.

Στη διημερίδα διαλόγου, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως επίσης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και η Περιφερειακή Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr Zsuzsanna Jakab. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι στόχοι και το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, οι γενικές κατευθύνσεις και το σχέδιο σταδιακής υλοποίησής της, η ευρωπαϊκή εμπειρία στην ΠΦΥ καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων στη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη χώρα μας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, ο Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και νέος αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης.

Πηγή: newsbomb.gr