ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή του Αθ. Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Εν αναμονή της πρωτόδικης απόφασης του ΣτΕ κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για την απομάκρυνσή του από την προεδρία του Οργανισμού βρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, και σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές από το δικαστικό ρεπορτάζ την Παρασκευή, η απόφαση αναμένεται να είναι θετική.

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή του Αθ. Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Η απόφαση θα εκδοθεί από το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου.

Σε περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική, τότε θα προβλέπεται η επιστροφή του Αθανάσιου Γιαννόπουλου στη θέση του και θα καθίσταται «άκυρη» η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που σημαίνει ότι το νέο συμβούλιο δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί συνεδριάσεις καθώς θα είναι παράτυπες.

Να θυμίσουμε ότι το νέο ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρό του αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ έχει ορίσει για σήμερα Παρασκευή συνεδρίαση, είναι όμως τυπική, ενώ έχει ορίσει για την ερχόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθεί το θέμα του διαγωνισμού για την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ.

Το onMed επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο να τον ρωτήσει εάν προτίθεται να επιστρέψει στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εάν τελικά η απόφαση του ΣτΕ τον δικαιώσει και ο ίδιος απάντησε πως εφόσον και η δικάσιμος στις 31 Μαίου έχει θετική έκβαση, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψει.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Με την μεγάλη εκκρεμότητα της πρωτόδικης απόφασης συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ