ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση να αποσυρθεί το σεξιστικό βίντεο του ΕΚΕΑ για την αιμοδοσία

Έκκληση να αποσυρθεί άμεσα το «κατάπτυστο σεξιστικού περιεχομένου βίντεο» - όπως το χαρακτηρίζει- το οποίο υποβαθμίζει τον κλάδο των νοσηλευτών, απευθύνει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων.

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση να αποσυρθεί το σεξιστικό βίντεο του ΕΚΕΑ για την αιμοδοσία

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής.

''Τη στιγμή που στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται η εξαθλίωση των δημόσιων νοσοκομείων, η εξάντληση των εργαζομένων, η τραγική έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού με τη στελέχωση να είναι κάτω των ορίων ασφάλειας, η απαξίωση ενός κλάδου που προσφέρει τα μέγιστα διατηρώντας παράλληλα ένα άρτιο επιστημονικό επίπεδο, έρχεται η άθλια διαφήμιση του ΕΚΕΑ που για ένα τόσο σημαντικό, ευαίσθητο και υψίστης προσφοράς θέμα (αιμοδοσία), χρησιμοποιεί εικόνες χαμηλής αισθητικής και υψηλής χυδαιότητας, απαξιώνοντας την προσφορά και το έργο – λειτούργημα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών αυτής της χώρας.

Πάρα πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν γι αυτό το βδέλυγμα. Θεωρούμε ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Κάθε αξιοπρεπής και ευαισθητοποιημένος πολίτης το κατέταξε εκεί που του αξίζει.

Επιβάλλεται η άμεση απόσυρση του εν λόγω κατάπτυστου σεξιστικού περιεχομένου βίντεο. Να αναζητηθούν οι ευθύνες στους εμπνευστές του. Η Νοσηλευτική ήταν, είναι και θα είναι επιστήμη, τέχνη και λειτούργημα. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα και για καμία σκοπιμότητα τον διασυρμό του έργου του Νοσηλευτικού Προσωπικού.''