ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με σοβαρά αιτήματα & προβληματισμό για την επόμενη ημέρα της υγείας, η 24ωρη απεργία

Η δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας, το μετέωρο βήμα των προσλήψεων που όλο ανακοινώνονται και ποτέ δεν φθάνουν αλλά και το ΕΣΥ που βρίσκεται ένα βήμα πριν τον οριστικό του θάνατο, αποτελεί τον καμβά και την βασική αιτία, για την οποία απεργούν σήμερα οι γιατροί σε μία πανυγειονομική κινητοποίηση, όπως την χαρακτηρίζουν.

Με σοβαρά αιτήματα & προβληματισμό για την επόμενη ημέρα της υγείας, η 24ωρη απεργία

Έτσι, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δύο βασικές Ομοσπονδίες του κλάδου: των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους και τη δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση. Ζητά ακόμη, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

Η ΟΕΝΓΕ από την πλευρά της ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία της 8ης Ιουνίου

Η απεργία πραγματοποιείται με αιτήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, πράγμα που δυσαρέστησε σφόδρα τους αριστεριστές της ΑΡΣΙ, οι οποίοι επιμένουν και διακηρύσσουν ότι δε σέβονται τις αποφάσεις του συνεδρίου, αναφέρει η Ομοσπονδία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της και συνεχίζει:

«Πρόκειται για το αποκορύφωμα του ετσιθελισμού. Σέβονται το συνέδριο κατά το σκέλος που τους εξέλεξε, δεν το σέβονται κατά το σκέλος των αποφάσεων. Όμως είναι αμφίβολο κι αυτό που υποτίθεται πως σέβονται. Αφού εκχώρησαν στη ΔΗΠΑΚ την ψήφο ενός εκ των εκλεγμένων με την ΑΡΣΙ, θέλουν να την ξαναπάρουν πίσω για να διεκδικήσουν θέση Γραμματέα και μετά ν΄ αποχωρήσουν εκ νέου από τις ψηφοφορίες.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι πολύ σοβαρά και οι αγωνίες των συναδέλφων ακόμη σοβαρότερες. Είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι να δημιουργούν κλίμα νηπιαγωγείου, προκειμένου να συγκαλύψουν τη δική τους ιδιοτέλεια, οδηγώντας την Ομοσπονδία σε απαξίωση».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΥ, φρένο στην μετανάστευση των γιατρών και προμήθειες, οι μεγάλες προκλήσεις του υπ. Υγείας

Αν. Ξανθός: Με νομοθετική ρύθμιση εντός του 2016, η αποσύνδεση των νοσοκομείων

Μπασκόζος: Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πυλώνας της Μεταρρύθμισης της υγείας, αρκεί να πειστούν οι πάροχοι