ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μαζική συμμετοχή από όλον τον κλάδο της υγείας στην σημερινή στάση εργασίας και συγκέντρωση

Μαζική συμμετοχή στην σημερινή στάση εργασίας μεταξύ 11πμ - 3μμ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αναμένεται από τους εργαζόμενους σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα.

Μαζική συμμετοχή από όλον τον κλάδο της υγείας στην σημερινή στάση εργασίας και συγκέντρωση

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από την πλευρά του, στηρίζει την πανυγειονομική στάση εργασίας και καλεί τους ιατρούς μέλη του να συμμετέχουν διεκδικώντας τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, τα μέτρα που πέρασαν και αυτά που ετοιμάζονται να πάρουν μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση, κάνουν τη ζωή μας κόλαση, παράδεισο τη ζωή της πλουτοκρατίας. Έχουν έτοιμο νομοσχέδιο που κάνουν τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας ΑΕ. Οι ατομικές συμβάσεις έργου διευρύνονται μετά το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που καταργεί δικαιώματα που υπάρχουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα όπως αναγνώριση προϋπηρεσίας, κανονική και αναρρωτική άδεια, ένσημα ΒΑΕ, 13ος και 14ος μισθός κ.ά., ενώ ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο για τα εργασιακά με νέο χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Και συνεχίζει το ΠΑΜΕ:

Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με επαρκές προσωπικό, αναλώσιμο υλικό, ιατροτεχνικό εξοπλισμό, να καλυφτούν όλες οι απώλειες που είχαμε, να έχει υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια ο λαός. Να υπάρχει πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να μη μετράμε πια κάθε μέρα εργατικά ατυχήματα και πρόωρους θανάτους στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές.

Όλα αυτά που είναι απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν δεν γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, αν δεν χρηματοδοτηθεί γενναία η δημόσια υγεία –πρόνοια και το ΕΚΑΒ με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί να γίνει, αν δεν ισχυροποιηθεί ο αγώνας για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αν δεν συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν παλέψουμε μαζί με το λαό για την ανάπτυξη που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι της πλουτοκρατίας.

Συνεχίζουμε και πρωτοστατούμε, για να γίνει υπόθεση του λαού της κάθε περιοχής ο αγώνας για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία- πρόνοια! Ο αγώνας για πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία όλων των δομών σε κάθε περιοχή (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ιδρύματα πρόνοιας, μονάδες ΠΕΔΥ).

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
- Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.
- Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας.
- Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
- Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ψυχική υγεία να μην φθάσουν στη βουλή.
- Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό! Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.