ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τρεις μήνες απλήρωτοι και στα όρια της εξαθλίωσης οι 400 εργολαβικοί εργάτες στον Ευαγγελισμό

Πάνω από 400 εργολαβικοί εργάτες (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σεκιούριτυ, βοηθοί μάγειρες, εργάτες κ.λπ.) που καλύπτουν υπηρεσίες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, είναι και πάλι απλήρωτοι, όπως ενημερώνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτηρίου. 

Τρεις μήνες απλήρωτοι και στα όρια της εξαθλίωσης οι 400 εργολαβικοί εργάτες στον Ευαγγελισμό

Με το «αιτιολογικό» της λήξης των συμβάσεων οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα κονδύλια κι έτσι εκατοντάδες συνάδελφοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες βρίσκονται σε αδιέξοδο και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά και της ανασφάλειας για το αύριο.

Στην ουσία οι εργολάβοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και ενώ χρόνια τώρα κερδοσκοπούν ασύδοτα στις πλάτες τους των πιο βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων, τους αφήνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αδιαφορούν προκλητικά. Η συγκυβέρνηση με στη στάση της αποδεικνύει ότι πρόθεσή της είναι να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία & τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο.

Το σωματείο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχει κάνει επανειλημμένες εντονότατες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και στην εργολάβο. Επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων και άλλες σαθρές δικαιολογίες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να ζουν στη μιζέρια και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν χωράει αναμονή ή επανάπαυση, ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ, αναφέρει το ΣΕΝΕ, σημειώνοντας, ακόμη, ότι σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών του Νοσοκομείου στα γραφεία της εργολάβου καθαριότητας για να απαιτήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Επίσης το ΣΕΝΕ, καλεί την επιθεώρηση εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τα ανάλογα μέτρα. Το Σωματείο, λέει ΟΧΙ στη σκλαβιά των εργολάβων, αλλά και των ατομικών συμβάσεων, ζητώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Διαβάστε ακόμη:

Το υπ. Υγείας διευκρινίζει ότι μέχρι τέλος του 2017 θα έχουν διάρκεια όλες οι ατομικές συμβάσεις