ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει στις 15 Ιουλίου το νοσ. Σαντορίνης

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 15 Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό, επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει στις 15 Ιουλίου το νοσ. Σαντορίνης

Ο κ. Πολάκης συνοδευόταν από την διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Όλγα Ιορδανίδου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Μιχάλη Σταύρου και την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» Ελένη Κωστοπαναγιώτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός επιθεώρησε τους χώρους και τις υποδομές του νοσοκομείου και συνομίλησε με το προσωπικό, το οποίο έως αυτή τη στιγμή αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές –ριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

Μετά την επιθεώρηση, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο σύσκεψη, στην οποία εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό και τη συνοδεία του συμμετείχαν ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου Βλασσόπουλος Ιωάννης, οι αντιδήμαρχοι Θήρας Καφούρος Μάρκος και Μπελόνια Ρούλα, ο επιστημονικός διευθυντής της ΑΕΜΥ Τσούτσος Βασίλης και άλλα στελέχη του νοσοκομείου. Ο αναπληρωτής υπουργός αφού δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών που απαιτούνται για τη λειτουργία του νοσοκομείου και εξήρε την ποιότητα του εξοπλισμού, έθεσε προς τους αντιδημάρχους το καίριο αίτημα για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στα γραφεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τα μέλη της οργάνωσης, όσο και με εκπροσώπους του Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Θήρας και άλλων τοπικών συλλόγων και φορέων. Ο κος Πολάκης ενημέρωσε άπαντες για το νοσοκομείο, άκουσε με προσοχή ζητήματα που του τέθηκαν και έθεσε εκ νέου το αίτημά του για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης των εργαζομένων σε αυτό.

Τι λέει ο Τομέας Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία ανέκαθεν διεκδικούσε την λειτουργία ενός αυτοδύναμου με δημόσιο χαρακτήρα Νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου το Νοσοκομείο εντάχθηκε στην ΑΕΜΥ (Ανώνυμο Εταιρεία Μονάδων Υγείας ) για να λειτουργήσει πιλοτικά ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξαιτίας των ειδικών αναγκών περίθαλψης πού επικρατούν στο νησί κυρίως λόγω του πολύ μεγάλης τουριστικής κίνησης.

Η προσπάθεια εκείνη δεν ολοκληρώθηκε λόγω των βουλευτικών εκλογών που επακολούθησαν. Κατά την διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πού προέκυψε στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ απέτρεψε την παράδοση του Νοσοκομείου στους ιδιώτες και έμεινε σταθερό στην θέση του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λειτουργήσει ως ολοκληρωμένο Νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα.

Η ανακοινωθείσα έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες χωρίς ολοκλήρωση των προσλήψεων και χωρίς σχέδιο λειτουργίας των Τμημάτων του στην πραγματικότητα αφορά την λειτουργία ενός ενισχυμένου Κέντρου Υγείας που προέκυψε από την μεταφορά του προϋπάρχοντος ΚΥ στις εγκαταστήσεις του Νοσοκομείου. Τα προαναγγελθέντα εγκαίνια μπορεί να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όχι όμως τις μεγάλες ανάγκες περίθαλψης του λαού της Σαντορίνης και των χιλιάδων επισκεπτών της.