ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα νίκη των εργαζομένων του Ευαγγελισμός: Μετά την ανάκληση των απολύσεων, πληρώθηκαν και δεδουλευμένα

Την ικανοποίησή του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καθώς όπως αναφέρει, μετά την ανάκληση των δύο απολύσεων πληρώθηκαν και τα δεδουλευμένα δύο μηνών στους εργαζόμενους καθαριότητας. 

Νέα νίκη των εργαζομένων του Ευαγγελισμός: Μετά την ανάκληση των απολύσεων, πληρώθηκαν και δεδουλευμένα

Σύμφωνα με το Σωματείο:

«Εδώ και δύο εβδομάδες είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση, σε σκληρό αγώνα για:
- Πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργάτες
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους χωρίς την σκλαβιά των εργολάβων και τη νέα δουλεία των ατομικών συμβάσεων
- Έκτακτη επιχορήγηση του Νοσοκομείου

Πρωτοπόροι εργαζόμενοι μπήκαν στον αγώνα με τη αποφασιστική δράση του σωματείου μας. Όπως ήταν αναμενόμενο η εργοδοσία οργίασε στην τρομοκρατία, πολλοί απειλήθηκαν με απόλυση και δύο απολύθηκαν.
Ο ανυποχώρητος αγώνας μας ανάγκασε την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις.
Οι κινητοποιήσεις μας ήταν καθημερινές και πολύμορφες, σταθήκαμε αταλάντευτοι διεκδικώντας τα δικαιώματά μας απέναντι σε εργοδοσία και διοίκηση.

Στη συνέχεια πρωτοπόρες εργάτριες – καθαρίστριες από τα χειρουργεία ξεπερνώντας απειλές και εκβιασμούς στηριγμένες στο σωματείο μας άσκησαν και το νομικό μέσο της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στις ώρες που ακολούθησαν, φάνηκε ότι και αυτή η μορφή αγκαλιάστηκε μαζικά από εκατοντάδες εργαζόμενους σε καθαριότητα, σίτιση κ.λπ.
ΟΜΩΣ από τις πρώτες κιόλας ώρες της επίσχεσης, διοίκηση και εργοδοσία θορυβημένες από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ξεπέρασαν τα όποια «κωλύματα» επικαλούνταν και έτσι πληρώθηκαν τα χρωστούμενα δύο μηνών.

Ο ενωμένος συλλογικός αγώνας έφερε ΑΜΕΣΩΣ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
- Ανάκληση απολύσεων
- Πληρωμή δεδουλευμένων».

Η τρομοκρατία δεν πέρασε οι εργαζόμενοι έδειξαν την δύναμή τους, τονίζει το Σωματείο και συνεχίζει:

«Το Σ.Ε.Ν.Ε. συνεχίζει να καταξιώνεται σαν σωματείο - οργανωτής αγώνων ταξικών και νικηφόρων. Έχει σταθερό μέτωπο απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα φέρουν και». άλλες νίκες!

Εν τω μεταξύ, το Σωματείο συνεχίζει με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 13.30 διεκδικώντας, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των επικουρικών εργολαβικών και όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, διεκδικώντας να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων, δικδικώντας επίσης προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους του κλάδους και έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.