ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πειράματα με τα νοσοκομεία υποδοχής για πιθανό κρούσμα Έμπολα

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» -νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος Έμπολα- όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε ο κ. Γρηγοράκος στην 1η ΔΥΠΕ.

Πειράματα με τα νοσοκομεία υποδοχής για πιθανό κρούσμα Έμπολα

Το γεγονός σχολιάζει με άκρως καυστικό τρόπο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας «θα προκαλούσαν ασυγκράτητο γέλωτα εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης «μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο».

pdf

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον ορισμό του Νοσοκομείου Σωτηρία ως βασικού χώρου υποδοχής ύποπτου κρούσματος λόγω της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει, το Αμαλία Φλέμιγκ θα δέχεται μόνο περιστατικά χαμηλής υποψίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του σχεδιασμού αναμένεται να γίνει εντός των ημερών.

Εύλογα όμως διερωτάται κάποιος: Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου πως συνδέεται με τη διατήρηση του Αμαλία Φλέμιγκ ως χώρου υποδοχής ακόμη και κρουσμάτων χαμηλής υποψίας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του νοσοκομείου, που έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό, προοιωνίζουν άμεσες εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Έμπολα: Αλλαγή σχεδιασμού από το υπ. Υγείας: Μόνο το περιστατικό χαμηλής υποψίας στο Φλέμινγκ