ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η κραυγή αγωνίας ενός άξιου νεφρολόγου, που έμεινε ολομόναχος το Πάσχα στο νοσ. Αργοστολίου

Την δική του κραυγή αγωνίας - η οποία αποτυπώνει την σοβαρή ένδεια στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ- με αξιοπρέπεια και σεβασμό ωστόσο στους ασθενείς και στο σύστημα υγείας, εξέπεμψε ένας γιατρός νεφρολόγος στο νοσοκομείο Αργοστολίου, ο οποίος μεσούσης της περιόδου του Πάσχα, έμεινε ολομόναχος προκειμένου να στηρίξει το νοσηλευτήριο, τους κατοίκους και επισκέπτες.

Η κραυγή αγωνίας ενός άξιου νεφρολόγου, που έμεινε ολομόναχος το Πάσχα στο νοσ. Αργοστολίου

Το παρακάτω κείμενο - δια χειρός Ευάγγελου Γαννάτου Νεφρολόγου, Διευθυντή Μονάδος Τεχνητού Νεφρού- τοιχοκολλήθηκε το Μ. Σάββατο σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου Αργοστολίου, το οποίο εκφράζει την αγανάκτηση, την απελπισία αλλά ταυτόχρονα και τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητα του γιατρού ο οποίος είχε αναλάβει την εφημερία της ημέρας εκείνης.

Ένας νεφρολόγος ο οποίος κλήθηκε να στηρίξει όλα τα περιστατικά εκείνης της ημέρας.

Αναλυτικά η ενημέρωση έχει ως εξής:

«Σήμερα δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόνος για τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική. Οι γιατροί του Νοσοκομείου εδώ και μήνες εκπέμπουν κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις (Υπουργείο υγείας, βουλευτή. Δήμο, Περιφέρεια) για το επερχόμενο κακό (έλλειψη ιατρικού προσωπικού). Εφαρμόσιμη λύση δεν δόθηκε από κανένα.

Ο γιατρός που θα βρείτε σήμερα να εξυπηρετεί τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική το κάνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνον αφού:

1. Είναι Νεφρολόγος και όχι Παθολόγος

2. Εφημερεύει για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σήμερα κανονικά και προσφέρει θεραπεία σε 18 ασθενείς, ώστε καλύπτει δύο τμήματα, πού είναι πανελλήνια νοσοκομειακή πρωτοτυπία

3. Δεν προβλέπεται από καμιά διαδικασία, ούτε αποτελεί οδηγία από κανένα αρμόδιο φορέα, αλλά προκύπτει μόνο από την κατανόηση ότι όσοι ασθενείς έρθουν σήμερα στο Νοσοκομείο περιμένουν να βρούν ένα γιατρό πού να μπορεί να βοηθήσει, κατά την γενική ιατρική του κρίση, ακόμη και χωρίς αρμοδιότητα, αφού δεν διατίθεται αρμόδιος ειδικός Παθολόγος.

Η κατάσταση μοιάζει με καταρρέον μέτωπο μάχης, με μερικούς ζωντανούς ακόμη μαχόμενους φαντάρους. Οι στρατηγοί την... έκαναν για Πάσχα.

Ζητάω την κατανόησή σας και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω, συν Θεώ, του οποίου όλοι ζητάμε συνειδητά τη βοήθεια».

Ευάγγελος Γιαννάτος Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδος Τεχνητού Νεφρού Εθελοντικά εφημερεύων για τα Επείγοντα Παθολογικά και την Παθολογική Κλινική

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις - Νοσοκομείο αντάξιο του νησιού, ζητά η ΑΕΜΥ ΑΕ

«Το ριφιφί συνεχίζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση»: Σκληρή ανακοίνωση και κινητοποιήσεις από τους γιατρούς Αχαίας