ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ευαγγελισμός: Έρχεται επικουρικός γιατρός στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών με 3ετή θητεία

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η διοικήτρια του Ευαγγελελισμού - Οφθαλμιατρείου Αθηνών - Πολυκλινική κυρία Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σχετικά με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ την Παρασκευή με τίτλο «SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», στο οποίο, σύμφωνα με την διοικήτρια, αναληθώς αναφέρεται σε σοβαρή δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο, που υποδεικνύει η ΕΙΝΑΠ με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας.

Ευαγγελισμός: Έρχεται επικουρικός γιατρός στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών με 3ετή θητεία

Η διοικήτρια χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «Απορίας άξιον» και συνεχίζει:

«Ο λόγος που επικαλούνται είναι η αποχώρηση της μοναδικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών.

Ειλικρινά εκπλήσσομαι που αξιόλογοι επιστήμονες και αξιοπρεπείς συνδικαλιστές υπογράφουν τέτοιες ανακρίβειες. Όταν μάλιστα προ ημερών προσωπικά κάλεσα τον κ. Ηλία Σιώρα, Διευθυντή Καρδιολόγο και Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και τον ενημέρωσα ότι η τυχόν απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που έχει οριστεί ως συντονίστρια, λόγω αίτησης αδείας άνευ αποδοχών για δύο έτη (που ας σημειωθεί ότι δεν έχει εγκριθεί από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και δεν έχει γνωμοδοτήσει επ’αυτής το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο πρόσφατα συστάθηκε), θα αντικατασταθεί κατόπιν συνεννόησης με τον Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνο του Τμήματος Αιματολογικού – Λεμφωμάτων – Μ.Μ.Μ.Ο. (Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Μυελού Οστών) κ. Νικόλαο Χαρχαλάκη από υπάρχουσα νοσηλεύτρια της Μονάδας Μ.Μ.Ο., τη θέση της οποίας υποσχέθηκα να καταλάβει νοσηλεύτρια προερχόμενη από τις επικείμενες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον με δικές μου ενέργειες και πρωτοβουλία έρχεται Επικουρικός Ιατρός στην Μ.Μ.Μ.Ο. για τρία έτη.
Άρα στη θέση της μοναδικής μέχρι σήμερα συντονίστριας, θα λειτουργούν δύο (μία Ιατρός και μία Νοσηλεύτρια).
Όλοι στο Νοσοκομείο γνωρίζουμε ότι είναι θέμα ημερών.

Τέλος να σας γνωρίσω ότι η ευαισθησία και η πρόθεσή μας να λειτουργεί άψογα ένα τόσο νευραλγικό και ιδιαίτερο τμήμα, είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».