ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βολές Βαρνάβα κατά της νέας προέδρου της ΟΕΝΓΕ για το Ταμείο

Βολές κατά της νέας προέδρου της ΟΕΝΓΕ, επιρρίπτει ο επικεφαλής του ΜΕΤΩΠΟΥ στην Ομοσπονδία Δημήτρης Βαρνάβας, σημειώνοντας, ότι η νέα πρόεδρος, φαίνεται ότι εκλαμβάνει το ταμείο της Ομοσπονδίας ως λάφυρο, καθώς μία από τις πρώτες εισηγήσεις που έφερε προς την Εκτελεστική Γραμματεία είναι η επιχορήγηση του ΠΑΜΕ από το ταμείο των γιατρών. 

Βολές Βαρνάβα κατά της νέας προέδρου της ΟΕΝΓΕ για το Ταμείο

Εις μάτην επισημάνθηκε στην κυρία Ρέτζιου ότι πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια και με την εισήγηση αυτή ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς.

Εφεξής το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, θα επιχορηγείται από τον οβολό νοσοκομειακών γιατρών, ορισμένοι εκ των οποίων πιθανόν ασπάζονται τις απόψεις και την πρακτική του. Οι περισσότεροι όμως είναι κατηγορηματικά αρνητικοί στο να επιχορηγούν μ΄ αυτό τον πλάγιο και εκβιαστικό τρόπο μία παράταξη, όποια κι αν είναι αυτή.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, οι εισφορές των συναδέλφων μας που παρακρατούνται από το μισθό τους, να διανέμονται ως λάφυρα από τις παρατάξεις που τυχαίνει να επικρατήσουν στην ΟΕΝΓΕ.

Λύθηκε ταυτόχρονα η απορία γιατί η παράταξη που σήμερα ζητά να σιτίζεται από το Πρυτανείο, είχε καταψηφίσει στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ τον απολογισμό του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου, επικαλούμενη αορίστως «πολιτικούς λόγους», παρά το ότι δεν υπήρξε ίχνος υπόνοιας για κακοδιαχείριση, είχε γίνει σοβαρό νοικοκύρεμα και παραδόθηκε στη σημερινή διοίκηση αποθεματικό.

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ: Έρχεται σταθερότητα και αναδιοργάνωση στο σύστημα υγείας και 3 νομοσχέδια