ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Τι συζήτησαν οι υγειονομικοί φορείς με τον υφυπουργό Εργασίας για το επαγγελματικό ταμείο

Η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου των Υγειονομικών, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Υγειονομικών Φορέων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκου με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

ΠΙΣ: Τι συζήτησαν οι υγειονομικοί φορείς με τον υφυπουργό Εργασίας για το επαγγελματικό ταμείο

Το θέμα είχε συζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προ 20 ημερών.

Ο ΠΙΣ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των λοιπών Υγειονομικών Φορέων, και συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν για μία ακόμη φορά στον Υφυπουργό ότι η μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών σε Επαγγελματικό Ταμείο, με τη μεταφορά των ανάλογων λογαριασμών που ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και μέρους της ακίνητης περιουσίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης απόδοσης των χρημάτων τα οποία αποδίδονται σήμερα σε αυτούς τους κλάδους. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι αβέβαιη η τύχη των αποθεματικών.

Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε μετά προσοχής την εισήγηση των φορέων και δεσμεύθηκε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα γίνει σε αυτό το πνεύμα.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».