ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έντονος προβληματισμός της Ν.Δ. για το θέμα της ελονοσίας - Υπάρχει κυβέρνηση;

Την σοβαρή της ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες 12 δήμοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση καραντίνας λόγω ελονοσίας, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το θέμα, υπογραμμίζει πως «ήδη υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αιμοδοσία».

Έντονος προβληματισμός της Ν.Δ. για το θέμα της ελονοσίας - Υπάρχει κυβέρνηση;

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΝΔ, ο αρμόδιος Υπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί ο ίδιος για το ζήτημα, την ώρα που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, εγκαλώντας τον για αδυναμία έγκαιρης πρόληψης, καθώς και για σοβαρές δυσλειτουργίες.

Όπως τονίζει η ΝΔ, «με όλα αυτά διαμορφώνεται μια ζοφερή εικόνα για τη χώρα μας» και διερωτάται: «Υπάρχει Κυβέρνηση; Τι κάνει ο πρωθυπουργός;».

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρει ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της ελονοσίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπου συνδυάζεται η παρουσία των κατάλληλων διαβιβαστών (ανωφελών κουνουπιών) με την παρουσία ασθενών που προέρχονται από ενδημικές για την ελονοσία χώρες, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τα εγχώρια σποραδικά κρούσματα που καταγράφονται καθώς, όπως εξηγούν: «Η εμφάνιση τέτοιων σποραδικών κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενη, όπου συνδυάζεται η παρουσία των ικανών διαβιβαστών-κουνουπιών με αυξημένους πληθυσμούς ατόμων από ενδημικές χώρες».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναμενόμενη ως ένα βαθμό η επανεμφάνιση της ελονοσίας