ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στήριξη Ξανθού στον Γενικό του Γραμματέα, σε ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΣΔΥ

Την απόλυτη στήριξή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, παρείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης για την επάρκεια σε αίμα και τα κρούσματα της ελονοσίας.

Στήριξη Ξανθού στον Γενικό του Γραμματέα, σε ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΣΔΥ

Ο υπουργός, εξέφρασε την στήριξή του ταυτόχρονα και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στην ΕΣΔΥ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ένα υγειονομικό ζήτημα και για τον λόγο αυτό, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να λειτουργούμε με σοβαρότητα.

Σε ερώτηση για την πολιτική αντιπαράθεση των ημερών, η οποία έχει στο επίκεντρό της και τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μπασκόζος, απάντησε ότι όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική, είναι βέβαιο ότι θα την υποστεί. Δήλωσε ωστόσο, ότι δεν φοβάται και δεν έχει κανένα πρόβλημα όσο έχει την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Να σημειώσουμε πάντως ότι και ο καθηγητής της ΕΣΔΥ κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την απορία του την Πέμπτη, γιατί μόλις με τέσσερα κρούσματα ελονοσίας έχουν σηκωθεί τόσο ψηλά οι τόνοι της αντιπαράθεσης, την ώρα μάλιστα που γνωρίζουμε πως περιστατικά ελονοσίας έχουμε στην Ελλάδα από το 2009, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελλάδα έχει απόλυτη επάρκεια σε αίμα αλλά τα κρούσματα της ελονοσίας θα αυξηθούν

Πατούλης: Επίθεση στην ΑΥΓΗ και στην «ανίκανη» ηγεσία του υπ. Υγείας