ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ & Ευαγγελισμός, σηματοδοτούν το θερμό φθινόπωρο στην υγεία

Θερμό αναμένεται για την υγεία το φθινόπωρο, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλο το σύστημα, έχουν αποφασίσει να ταρακουνήσουν για ακόμη μία φορά τα ύδατα, διεκδικώντας αυτά που τους ανήκουν και κυρίως ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν μακριά από τους εργολάβους, μία αξιοπρεπή περίθαλψη για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, χρηματοδότηση του συστήματος και φυσικά καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους, οι οποίοι έχουν εξοντωθεί στην κυριολεξία.

ΠΟΕΔΗΝ & Ευαγγελισμός, σηματοδοτούν το θερμό φθινόπωρο στην υγεία

Η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ήδη εξαγγείλει μεγάλες κινητοποιήσεις από την ΔΕΘ, τις οποίες μάλιστα αποκαλεί «Αγώνας Σωτηρίας».

Όπως αναφέρει, συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, εκεί που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πέραν της συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10.9.2016 το απόγευμα, οργανώνουμε Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 9.9.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Εν τω μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου, στάση εργασίας για όλο το προσωπικό (11πμ-3μμ) και συγκέντρωση στις 11.30 στα Επείγοντα.

Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Σωματείο:

Α. Ο εμπαιγμός από Κυβέρνηση και Εργολάβο δεν έχει τέλος!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450) δουλεύουν ασταμάτητα και παρέχουν κανονικά υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ και 3 μήνες. Πριν δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Τονίσαμε και στη Διοίκηση και στο Υπουργείο τον κίνδυνο ότι αυτό θα συνεχιστεί.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

Η κατάσταση αυτή δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Κυβέρνηση, υπουργείο υγείας και Διοίκηση θριαμβολογούσαν εδώ και καιρό ότι δήθεν τέλειωσε η εκμετάλλευση των εργολάβων κι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν με τις ατομικές συμβάσεις. Εμείς προειδοποιούσαμε ότι μέλημά τους δεν ήταν τα δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά θέλουν να μειώσουν κι΄άλλο το κόστος της εργατικής δύναμης ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Ζητήσαμε επίμονα και στη Διοίκηση και πολύ περισσότερο απ΄το Υπουργείο να καλυφθεί νομοθετικά το όποιο μεταβατικό διάστημα μετά τη λήξη των συμβάσεων με τους εργολάβους, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος.

Το υπουργείο επέλεξε τον εμπαιγμό και εκθέτει τους εργαζόμενους στον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Παράλληλα, συνεχίζει το Σωματείο Εργαζομένων, η Διοίκηση έχει σοβαρή ευθύνη και για το γεγονός ότι σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν’αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι για πολλοστή φορά τονίζουμε:
Κυβέρνηση και Εργολάβοι είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Τρομοκρατία και απληρωσιά από τον εργολάβο, ατομικές συμβάσεις με κατάργηση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα εργατών είναι η πολιτική της Κυβέρνησης.
Παλεύουμε αταλάντευτα να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι εργολαβικοί εργάτες. Απαιτούμε μόνιμη & σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα κι όχι νέα δεσμά!

Β. Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει «κόκκινο». Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: πριν τις συγχωνεύσεις υπήρχαν 1300 περίπου κενές οργανικές θέσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνηση κατάργησε τις μισές. Η τωρινή Κυβέρνηση αντί να αρχίσει να καλύπτει με μόνιμο προσωπικό τα τεράστια κενά μεγαλώνει περισσότερο την έλλειψη προσωπικού!!

Έτσι αυτή τη στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνάνε κατά 65 τις όποιες προσλήψεις που λένε ότι θα... κάνουν.
Ποιος θα λειτουργήσει τα 8 νέα χειρουργεία όταν απαιτούνται μόνο για αυτά 84!! νέες προσλήψεις νοσηλευτών. Με τόσο όγκο δουλειάς ποιος θα λειτουργήσει τις μονάδες, τις κλινικές, τα εργαστήρια και τις 2 έτοιμες χειρουργικές αίθουσες που δεν λειτούργησαν ποτέ;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ. Προϋπολογισμός Νοσοκομείου:
Έχουμε κατ επανάληψη τονίσει και πριν μήνες και κάθε χρόνο από τον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης την ανάγκη για επαρκή χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αίσθηση ευθύνης - γνωρίζοντας όσα στοιχεία μας δίνουν οι υπηρεσίες - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. Το Νοσοκομείο επιφορτίστηκε με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων και με τη νοσηλεία των ανασφάλιστων. Ταυτόχρονα ο όγκος δουλειάς αυξήθηκε. Χρηματοδότηση γι’ αυτές τις σοβαρές και απαραίτητες λειτουργίες δεν έγινε. Φτάσαμε στο σημείο στον 8ο μήνα να έχει σχεδόν εξαντληθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, απαιτούν τώρα την επιχορήγηση για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Βαθαίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων - Δραματικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν «τα σκυλιά στ’ αμπέλι» από την διάλυση του ΕΣΥ