ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για την «υγειονομική βόμβα» στο Ελληνικό

Τους υγειονομικούς κινδύνους για όλη την Αττική λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για την «υγειονομική βόμβα» στο Ελληνικό

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, τόσο του αρμόδιου υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και άλλων επίσημων φορέων της κυβέρνησης, για άμεση εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μέχρι τις 20 Ιουνίου, το οποίο εδώ και ένα χρόνο έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, δεν έχει αλλάξει τα παραμικρό. «Αντιθέτως, η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και οι υγειονομικοί κίνδυνοι που αναπτύσσονται ταχύτατα στην περιοχή καθιστούν, πλέον, όμηρους της κυβερνητικής ανικανότητας όχι μόνο τους μετανάστες που στοιβάζονται άναρχα σε αυτόν, αλλά και όλους τους κατοίκους των όμορων δήμων» προσθέτει.

Όπως υπογραμμίζει, μόλις προχθές αποκαλύφθηκε ότι ο υπόγειος χώρος της αίθουσας αναχωρήσεων του πρώην αεροδρομίου, επιφάνειας 5.500 τ.μ., έχει κατακλειστεί από αποχετευτικά λύματα και μολυσμένα ύδατα, με ύψος που υπερβαίνει τους 40 πόντους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία «υγειονομική βόμβα» απροσδιόριστων.

Μάλιστα, προσθέτει ότι η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, που έσπευσε στο σημείο για κατεπείγουσα αυτοψία, αναφέρει στην επίσημη έκθεσή της πως «όλα τα παραπάνω αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, της Ηπατίτιδας Α και άλλων νοσημάτων, και θα πρέπει το τεχνικό αυτό πρόβλημα να αποκατασταθεί-εξαλειφθεί άμεσα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν για την προστασία της δημόσιας υγείας κατοίκων και μεταναστών, καθώς και για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη εκκένωση του πρώην αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Πατούλης: Πολάκης, Μπασκόζος και Δούρου οι υπεύθυνοι για το Νταχάου στο Ελληνικό

Πρόβλημα στο υδραυλικό δίκτυο, εντόπισε το ΚΕΕΛΠΝΟ από έλεγχο στο Ελληνικό