ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στον «Ευαγγελισμό»

Με αίτημα τις νέες προσλήψεις και την καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση (περίπου 450 άτομα) πραγματοποιούν σήμερα, από τις 11:00 έως τις 15:00, στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στον «Ευαγγελισμό»

«Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει ‘κόκκινο’. Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας» τονίζουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «είναι αυτονόητο και επείγον το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αναφέρουν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός έχει σχεδόν εξαντληθεί και ζητούν τώρα την επιχορήγηση για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που –όπως λένε– «ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση που είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «εμπαιγμό από κυβέρνηση και εργολάβο» σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι». Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει το Σωματείο Εργαζομένων και στη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς, όπως αναφέρει, «σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν’ αλωνίζουν στον χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους». Το Σωματείο ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργατών.