ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Σισμανόγλειο

Σε ακόμη μια σημαντική καταγγελία για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Σισμανόγλειο

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στο Σισμανόγλειο υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και είκοσι ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών που η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ.

«Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται για Αξονική Τομογραφία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό Αξονικό Τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος αναμένεται σύντομα να "τα φτύσει"», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εξαπολύουν μάλιστα επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη τον οποίο χαρακτηρίζουν, «παλικάρι της φακής» και υποστηρίζουν πως η τελευταία φορά που αποκαταστάθηκε βλάβη στη λυχνία ήταν με δωρεά από «την Εθνική Τράπεζα. Όποτε δεήσει η Εθνική Τράπεζα. Αυτή είναι η κατάντια του Συστήματος Υγείας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση».

Καταλήγοντας τονίζουν πως το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. «Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά. Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Α. "Γεννηματάς". Με εράνους, δωρεές, παροχές φυτοζωεί το σύστημα. Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή. Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν λίγα ευρώ να αγοράσουν χαρτί υγείας. Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε».