ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει άμεσα τους γιατρούς για τον Απρίλιο

Την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

ΠΙΣ: Ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει άμεσα τους γιατρούς για τον Απρίλιο

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι ορισμένοι ιατροί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τον Μάρτιο, και κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τακτοποιήσει σύντομα τις εκκρεμότητες ώστε ο Οργανισμός να είναι εντάξει με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Επίσης, ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» ιδίως στους νέους ιατρούς που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2012 και την αποπληρωμή της παρακράτησης του 10% από το 2012-2015, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε να τακτοποιηθούν άμεσα και υπενθύμισε ότι έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου η εκδίκαση τη αγωγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γι αυτό το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ότι είναι ήδη έτοιμη η Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το 2012 (ΟΠΑΔ κ.λπ.) και της παρακράτησης του 10% για τα έτη 2012-2015.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει για μία ακόμη φορά ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερκεραστούν εμπόδια και δυσλειτουργίες, προκειμένου να φθάσει ο ΕΟΠΥΥ στο σημείο να πληρώνει έγκαιρα τις υπηρεσίες που παρέχουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό επαγγελματίες υγείας, παρά τις πολλές οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ δεν ωφελεί κανέναν, ούτε παρόχους, ούτε ασθενείς. Γι' αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και η ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και ελλειμμάτων.