ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σισμανόγλειο: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «προστάτες» στο νοσοκομείο

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σισμανόγλειο», κάνοντας λόγο για «... "προστάτες" στο ίδρυμα, οι οποίοι απειλούν το προσωπικό του νοσοκομείου, με τη διοίκηση να κάνει τα "στραβά μάτια"!».

Σισμανόγλειο: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «προστάτες» στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο», η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει ως εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

Την πρωτοφανή απόφαση του Διοικητή, ο οποίος αδιαφορώντας για τις εισηγήσεις των θεσμικών παραγόντων και των αρμόδιων Υπηρεσιών μετακίνησε νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις διαθέσεις και απαιτήσεις των εξωθερμικών παραγόντων. Νοσηλεύτρια που η αρμόδια υπηρεσία εισηγήθηκε τη μετακίνησή της στην Ψυχιατρική κλινική με το κριτήριο ότι ειδικεύεται σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη ψυχική υγεία, για το οποίο μάλιστα το νοσοκομείο της χορηγεί εκπαιδευτική άδεια, δεν μετακινήθηκε και τελικά στη θέση της μετακινήθηκε άλλη ανειδίκευτη στη ψυχική υγεία νοσηλεύτρια στη ψυχιατρική κλινική.

Την απόφαση του Διοικητή που μετακίνησε (για να τιμωρήσει μάλλον!!) τη νοσηλεύτρια που αποπειράθηκε να τη βιάσει ασθενής, από τη ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου σε παθολογική κλινική του Αμαλία Φλέμιγκ!!!

Την απόφαση του Διοικητή να αφήσει την πνευμονολογική κλινική να αιμορραγεί από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (10 άτομα προσωπικό για 34 ασθενείς) μετακινώντας νοσηλεύτρια στο Αμαλία Φλέμιγκ.

Την απόφαση του Διοικητή που ουσιαστικά με εντολή του επέβαλε στη αρμόδια Υπηρεσία ποιοι θα μετακινηθούν και πού, καταστρατηγώντας το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, αλλά και κάθε έννοια ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Τους εξωθεσμικούς παράγοντες και τους "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" που πουλάνε εξουσία μέσα στο Νοσοκομείο, απειλώντας τα θεσμικά στελέχη των υπηρεσιών ότι θα τα μετακινήσουν, ότι είναι ανίκανα και «άχρηστα» και που με απαράδεκτη φρασεολογία «στολίζουν» καθημερινά τους εργαζόμενους, παίζοντας το ρόλο του αδέκαστου και του αμερόληπτου κριτή.

Τους υπαλλήλους εκείνους που χρησιμοποιούν τους "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" τους σε βάρος των συναδέλφων τους, επιβάλλοντας με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους άδικες αποφάσεις, ενισχύοντας την ευνοιοκρατία και την καταστρατήγηση των θεσμών και των νόμων.

Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ, ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΕΔΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητά την άμεση εφαρμογή των νόμων για την ψυχιατρική κλινική, την άμεση στελέχωσή της, αλλά κι όλων των κλινικών του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό, τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών, την άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των θεσμικών παραγόντων, την άμεση άρση των αποφάσεων που εισηγούνται εξωθεσμικοί παράγοντες, την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, την αποκατάσταση των διαδικασιών στη βάση της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης».