ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το υπ. Υγείας απολύει ξανά τον Αθ. Γιαννόπουλο - Ποιά είναι τα νέα μέλη του ΔΣ

Εκ νέου απολύεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρά το γεγονός, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δικαιώθηκε πανηγυρικά από το ΣτΕ μόλις πριν δύο εβδομάδες.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το υπ. Υγείας απολύει ξανά τον Αθ. Γιαννόπουλο - Ποιά είναι τα νέα μέλη του ΔΣ

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Μάιο, όταν απομακρύνθηκε αιφνιδίως από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.κ. Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ τοποθετείται ξανά ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζνεμπεργκ – η θητεία του οποίου λήγει τον Μάρτιο του 2017.

Σύμφωνα πάντως με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Γιαννόπουλος - ο οποίος μετά την απόφαση του ΣτΕ είχε εγκατασταθεί και πάλι στο γραφείο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ- φέρεται αποφασισμένος, να προσφύγει ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη ο κ. Γιαννόπουλος είχε ορίσει συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με μοναδικό θέμα την μισθοδοσία των εργαζομένων. Ωστόσο δεν υπήρξε απαρτία και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε ορίσει εκ νέου νέα συνεδρίαση του ΔΣ για αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, προκειμένου να περάσει το θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι την περασμένη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί η κλήση σε ακρόαση του κ. Γιαννόπουλου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του την οποία του «καταλόγιζε» η ηγεσία της Αριστοτέλους.

Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν οι κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, οι εξηγήσεις του κ. Γιαννόπουλου δεν έγιναν δεκτές.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Εξ άλλου σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι:

- Γιαννόπουλος Αθανάσιος
- Γιαννάκης Ιωάννης
- Μπίτας Δημήτριος
των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) από τους:

- Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος)
- Μπένο Αλέξιο (Αντιπρόεδρος)
- Καντζανού Μαρία (Μέλος)

Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016.
Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

Δείτε εδώ την απόφαση με την οποία απολύεται ξανά ο κ. Γιαννόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απίστευτο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας φρέναρε την μισθοδοσία των εργαζόμενων