ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εξώδικο στον Ρόζενμπεργκ από τους εργαζόμενους - Μιλούν για εκφοβισμό & πίεση

Συνεχίζεται το σήριαλ στο ΚΕΕΛΠΝΟ με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο αν. καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον πολύπαθο Οργανισμό.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εξώδικο στον Ρόζενμπεργκ από τους εργαζόμενους - Μιλούν για εκφοβισμό & πίεση

Με νέα τους ανακοίνωση την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι μιλούν με πολύ σκληρή γλώσσα για όσα συμβαίνουν στον φορέα, για τον εκφοβισμό (bulling) και την ψυχολογική πίεση που ασκεί ο κ. Ρόζενμπεργκ στο προσωπικό, με αποκορύφωμα την δίωξη ενός υπαλλήλου. Για τον λόγο αυτόν, οι εργαζόμενοι, απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον πρόεδρο του Κέντρου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα:

«ΔΕΝ θα σας επιτρέψουμε να κατασκευάσετε ενόχους, ούτε να δημιουργήσετε αποδιοπομπαίους τράγους με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από τις ευθύνες που εσείς αποκλειστικά έχετε».

Αναλυτικά, το εξώδικο που απέστειλαν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής:

Κύριε Ρόζενμπεργκ,

Η συνέχιση της κατασκευής δήθεν παραπτωμάτων των υπηρεσιακών του ΚΕ.ΕΛ.Ν.ΠΟ. και της δημιουργίας τεχνητής έντασης, οι πρακτικές bullying και άσκησης ψυχολογικής πίεσης στους εργαζομένους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, καταδεικνύουν ΜΟΝΟ την ανάγκη σας για στοχοποίηση και προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες που σας βαραίνουν αποκλειστικά τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο (ελεγκτέες από την Δικαιοσύνη και οι ποινικές ευθύνες).

Η τελευταία χθεσινή στοχοποίηση αφορά σε Εργαζόμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος εδώ και 12 έτη προσφέρει με συνέπεια, εργατικότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό. Ακολουθεί κατά γράμμα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τηρεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Είναι επί έτη υπεύθυνος για την ασφάλεια απόρρητων βάσεων δεδομένων που τηρούνται στον Οργανισμό και ποτέ δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αναφορά ούτε καν για υπηρεσιακή αμέλεια, πολλώ δε μάλλον για "διαρροή στοιχείων" ή εν γένει "παραβατική συμπεριφορά" που όλως αυθαίρετα του προσάπτετε.

ΔΕΝ θα σας επιτρέψουμε να κατασκευάσετε ενόχους, ούτε να δημιουργήσετε αποδιοπομπαίους τράγους με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από τις ευθύνες που εσείς αποκλειστικά έχετε.

Δεν θα επιτρέψουμε κατασκευή ενόχων για συγκάλυψη δικών σας πράξεων, που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

Ενεργείτε απολύτως συκοφαντικά, δυσφημιστικά και προσβλητικά καθώς αναφέρεστε όλως αυθαίρετα ακόμη και σε "κλοπή" ηλεκτρονικού υπολογιστή, όταν ο εν λόγω υπολογιστής, που αποτελεί περιουσία του Οργανισμού, απλώς μεταφέρθηκε κατόπιν εντολής της Διοίκησης η οποία ακολούθησε την δικής σας, για επισκευή στο αρμόδιο γραφείο επειδή διαπιστώθηκε ήδη υπάρχουσα βλάβη την οποία εσείς δεν δηλώσατε κατά την αποχώρησή σας ως οφείλατε, ενώ ο εν λόγω υπολογιστής δεσμεύτηκε κατόπιν από εσάς τον ίδιο προσωπικά παρουσία πληθώρας υπαλλήλων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..

Αναφέρεστε όλως συκοφαντικά σε "διαρροή εγγράφων", ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, δηλαδή το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος πριν αποστείλετε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, τα αποστείλατε, με ηλεκτρονικό μήνυμα στο μετακλητό υπάλληλο του πολιτικού Γρ. του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, ονόματι Χαράλαμπο Πανοτόπουλο. Κατόπιν δε της ως άνω - κατά παρέκκλισης των προβλεπομένων- κοινοποίησης δεν αποστείλατε στον Εισαγγελέα κανένα έγγραφο που αποδείκνυε την παρέμβαση του Υπουργείου, κανένα έγγραφο που αποδείκνυε τόσο τις υπηρεσιακές αντιδράσεις των μελών των επιτροπών ΚΕΕΛΠΝΟ ή και την θέση της νομικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την 253/ 9-2-2016 προκήρυξη.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν περίτρανα, με το υπ΄αριθμ. πρωτ οικ εμπ 1146/ 19- 10- 2016 του τ. Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος κατά τις ημέρες επανόδου του στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε εκτέλεση της αποφάσεως του ΣΤΕ απέστειλε την 19η Οκτωβρίου 2016 ΗΔΗ το σύνολο των στοιχείων που εσείς αποκρύψατε στον Εισαγγελέα.

Στοχοποιείτε συγκεκριμένο υπάλληλο και κατασκευάζετε ενόχους, τη στιγμή που στο γραφείο σας τους κωδικούς πρόσβασης του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέδρου έχουν τουλάχιστον 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ατόμου το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη (υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση) για μη νόμιμη παρουσία στον χώρο του Οργανισμού και μη νόμιμη πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά και εν γένει υπηρεσιακά δεδομένα και έγγραφα.

Κατασκευάζετε ενόχους τη στιγμή που έχετε ΗΔΗ καταμηνυθεί για προσωπική και εκτός υπηρεσίας παράνομη αφαίρεση και κατοχή ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο που δεν τελούσατε Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εμείς εκ τη θέσεως μας οφείλουμε και θα προστατεύσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχει η Δικαιοσύνη όλους τους εργαζομένους που δέχονται bullying στον εργασιακό μας χώρο.

Κατασκευή ενόχων για να κρυφτούν οι δικές σας ευθύνες δεν θα ανεχτούμε».

Οι εργαζόμενοι, καλούν τον κ. Ρόζενμπεργκ, να ανακαλέσει άμεσα κάθε έγγραφο που αφορά κλήση υπάλληλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για «απολογία» επί δήθεν παραπτωμάτων αφού στην πραγματικότητα αυτά αποτελούν αποκλειστικώς δικές σας κατασκευές.

Παράλληλα, εκ μέρους εν γένει των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και ως Νόμιμα Εκπροσωπούντες αυτούς, το Σωματείο επιφυλάσσετε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός ενός εκάστου των Εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δέσμευση Ρόζενμπεργκ ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας



ΚΕΕΛΠΝΟ: Απάντηση Εργαζομένων σε Πολάκη - 197 Ενστάσεις για τον Διαγωνισμό ΜΕΘ