ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στάση εργασίας στο ΕΣΥ σήμερα, με βασικό αίτημα την παράταση των επικουρικών γιατρών

Τετράωρη στάση εργασίας Πέμπτη, έχει προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) διεκδικώντας την παράταση της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στάση εργασίας στο ΕΣΥ σήμερα, με βασικό αίτημα την παράταση των επικουρικών γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα απέχουν από την εργασία τους τις 11 π.μ. - 3 μ.μ., και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες όπου ανήκουν (1η ή 2η) στη 1 το μεσημέρι.

Επίσης, η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και καλεί όλους τους επικουρικούς γιατρούς να μην παραμείνουν σε εφημερία ή στο προσωπικό ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, και το ΠΑΜΕ, καλεί τους υγειονομικούς, στην στάση εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) σήμερα Πέμπτη στις 13.00 το μεσημέρι

Στα Γραφεία της 1ης Υ.Π.Ε. (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι) και
Στα Γραφεία της 2ης Υ.Π.Ε. (Θηβών 46 - 48).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ήρθε η ώρα να πούμε:

- Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των επενδυτών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα.

- Αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές. Χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, συντηρητές με σταθερές θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα.

- Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει στην συνέχεια, συνδέει την κρατική χρηματοδότηση, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και τις παροχές υγείας με το «κόστος» και τις δημοσιονομικές «αντοχές» της οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της υγείας και προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας του προσωπικού, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε ακόμη:

Η αγωνία στο κατακόρυφο για την έκβαση των 4.000 προσλήψεων - Τι λένε οι υγειονομικοί