ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ν. Δημοκρατία ζητά αναδιάρθρωση και άλλη φιλοσοφία στο σύστημα υγείας

Αιχμηρά βέλη κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα υγείας εξαπέλυσε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Η Ν. Δημοκρατία ζητά αναδιάρθρωση και άλλη φιλοσοφία στο σύστημα υγείας

Η συνάντηση με την Ένωση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως σχολιάζουν οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, και ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε για όλα τα ζητήματα, προσλήψεις (τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση κυρίως στους νοσηλευτές), στις ΜΕΘ, στους επικουρικούς και στην χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Ο κ. Μητσοτάκης, στηλίτευσε την πολιτική που ασκεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι η περίθαλψη και οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται στο κόκκινο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Μίλησε με σκληρά λόγια για την ένδεια της δημόσιας υγείας που βιώνει η χώρα, σημειώνοντας ότι απειλούνται τόσο η δημόσια υγεία όσο και η κοινωνική συνοχή.

Επεσήμανε, ότι απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία, προσδοκά την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και στο δημόσιο σύστημα.