ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Ζακύνθου: Γιατί παραμένουν κλειστά τα χειρουργεία πάνω από ένα μήνα;

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την κατάσταση στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είχαν βρεθεί αρνητικά στο προσκήνιο τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατεγράφησαν πέντε περιστατικά με υψηλή ηπατοτοξικότητα, ένα εκ των οποίων είχε μοιραία κατάληξη.

Νοσ. Ζακύνθου: Γιατί παραμένουν κλειστά τα χειρουργεία πάνω από ένα μήνα;

«Τώρα που ξεχάστηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, τι γίνεται με τα χειρουργεία του Νοσοκομείου; Βγήκαν τα πορίσματα; Ο θάνατος προήλθε από λοίμωξη ή βλάβη των χειρουργείων; Αν ήταν βλάβη των χειρουργείων, 1 ½ μήνα τώρα γιατί παραμένουν κλειστά;» θέτουν αμείλικτα τα ερωτήματα οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας και συνεχίζουν:

Τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά αναβάλλονται επ’ αόριστον και τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά διακομίζονται με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Πάτρας, εάν και εφόσον βρεθεί ασθενοφόρο, «καθότι η περιφέρεια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει τη Ζάκυνθο, έχει μετατρέψει το πάρκινγκ της σε νεκροταφείο χαλασμένων ασθενοφόρων».

Στη Ζάκυνθο διατίθεται μόνο ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, που πρακτικώς είναι αδύνατον να καλύψει το νησί. Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή, μεταβαίνουν πριν την ώρα τους σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν σε Νοσοκομεία ή ιδιωτικά μαιευτήρια. Τα Τακτικά Χειρουργεία αναβάλλονται επ’ αόριστο.

Κατά τα άλλα οι Υπουργοί Υγείας είναι ευτυχισμένοι.

Αλήθεια εάν είχαν προσληφθεί οι 500 εργαζόμενοι των ΜΕΘ (Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, πόσοι Ασθενείς θα είχαν σωθεί πέρυσι και εφέτος, αναρρωτιέται η Ομοσπονδία και καταλήγει:

«Όμως ο κος Πολάκης και η κυβέρνηση πάνω από τις ζωές των Ασθενών, βάζουν τα πολιτικά παιχνίδια, τα ρουσφέτια και τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: 70 ασθενείς σε αναμονή για μία ΜΕΘ, με την γρίπη να δείχνει τα δόντια της