ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Ανευθυνότητα και προχειρότητα οι 130 κλειστές ΜΕΘ

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν γίνει "σήμα κατατεθέν" για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζει στο δικό της "κόσμο", σχολιάζει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οικονόμου: Ανευθυνότητα και προχειρότητα οι 130 κλειστές ΜΕΘ

Ο κ. Οικονόμου, ζητά από την πολιτική ηγεασία να σοβαρευτεί, σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτή την στιγμή στο σύστημα κλειστές 130 κλίνες ΜΕΘ, την ώρα μάλιστα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Την ώρα που δεκάδες πολίτες έχουν άμεση ανάγκη για μία θέση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 130 κλίνες παραμένουν ανενεργές, εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας.

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν γίνει "σήμα κατατεθέν" για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζει στο δικό της "κόσμο". Η έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Ας σοβαρευτούν επιτέλους στο Yπουργείο Υγείας.

Ας αφήσουν τη σιγουριά των γραφείων και ας δουν από κοντά σε ποιο τραγικό σημείο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας της ιδεοληψίας τους. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: 70 ασθενείς σε αναμονή για μία ΜΕΘ, με την γρίπη να δείχνει τα δόντια της