ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άγρια κόντρα Πολάκη-Άδωνι στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε χθες στη Βουλή με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Πολάκη για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον κ. Γεωργιάδη.

Άγρια κόντρα Πολάκη-Άδωνι στη Βουλή

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση «αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί “πειραγμένων” τιμών ορισμένων φαρμάκων την εποχή πριν τον Ιανουάριο του 2015».

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε στις καταγγελίες του και έκανε λόγο για διορισμούς 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έγινε πρόσληψη της Ιωάννας Δεμέντη, του Βασίλη Μπεσκένη, του Ιωάννη Θεοδωράτου και της συζύγου του, κας Ιωαννίδου.

«Υπάρχει επίσης και μια κυρία Παρασκευή Κατράβα, αδερφή μιας κυρίας με την οποία έχετε μια εταιρεία, την "Ελληνική Παιδεία" που τη δηλώνετε στο Πόθεν Έσχες. Αυτή η εταιρεία έχει το 49% μιας άλλης εταιρείας που είχατε κάνει με τον κ. Κισσανδράκη. Αυτός είναι μέτοχος στην εταιρεία Blue Sky. Το 2014, λοιπόν, πήρε από τη διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ 100 χιλιάδες ευρώ. Το θεωρείτε ηθικό; Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αποκάλυψε επίσης πως οι εν λόγω συμβάσεις καταστράφηκαν, όπως τον ενημέρωσε σχετικά το τμήμα διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Προκύπτει έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις τιμές των φαρμάκων, ο Παύλος Πολάκης επισήμανε ότι «βγάλατε μαζεμένα τα χρήματα των πολυεθνικών λίγο πριν φύγετε», αφού «στην απόφαση (σ.σ. τιμολόγησης φαρμάκων) του Ιουνίου δεν υπάρχει η έννοια της ειδικής χονδρικής τιμής. Εδώ παιχθήκανε δεκάδες εκατομμύρια» για «τα φάρμακα μεγάλων πολυεθνικών».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως το έγγραφο που έχει στην κατοχή του ο Παύλος Πολάκης που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «ένα χειρόγραφο χαρτί, χωρίς σφραγίδες και υπογραφές. Έρχομαι να σας πω να αφήσετε τη Δικαιοσύνη να κρίνει... Αν συνεχίσετε να λασπώνετε την τιμή μου θα σας κάνω αγωγή... Όταν με το καλό φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή!».