ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κλινικές Μελέτες: Αυτά είναι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας

Προχωρούν οι διαδικασίες από την πλευρά της κυβέρνησης σε θέματα Κλινικών Μελετών όπως όλα δείχνουν, και η νεότερη είδηση είναι ότι νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες αναλαμβάνει ο καθ. Καρδιολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων Θεόφιλος Κωλέττης.

Κλινικές Μελέτες: Αυτά είναι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας

Εν τω μεταξύ, διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την αναφορά θεμάτων ασφαλείας προς την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΕΔ) στα πλαίσια διεξαγωγής Κλινικων δοκιμών, εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Επίσης, λύσεις για τα εμπόδια που ταλανίζουν την Κλινική Έρευνα στην χώρα μας θα επιχειρήσει να δώσει και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Κλινικής Έρευνας, που σχεδιάζει το ΙΟΒΕ, όπως αναδείχθηκε στο 5th Clinical Research Conference τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ του υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, για την επόμενη τριετία, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες είναι τα εξής:

- Θεόφιλος Κωλέττης, Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον Γκατζούλη Κωνσταντίνο, Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Γεώργιος Δαΐκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Νταλέκο Γεώργιο, Καθηγητή Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

- Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με αναπληρωτή τον Γαρύφαλλο Αλέξανδρο, Καθηγητή Παθολογίας – Κλινικής Ανοσολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Δημήτριος Μαυρουδής, Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αναπληρωτή τον Παπανδρέου Χρήστο, Καθηγητή Παθολογίας Ογκολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Λεωνίδας Στεφανής, Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρώτρια την Αντωνίου Άννα, Καρδιολόγο, Διευθύντρια Καρδιολογίας Ε.Σ.Υ. στο Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

- Κωνσταντίνος Ρίτης, Αιματολόγος – Καθηγητής Παθολογίας στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με αναπληρωτή τον Τσαγκαράκη Στυλιανό, Ενδοκρινολόγο – Συντονιστή Διευθυντή Ενδοκρινολογικού Τμήματος στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

- Κωνσταντίνος Κορακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Βάντσο Μιλτιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Παναγιώτης Βιδάλης, Δικηγόρος – Επιστημονικός Συνεργάτης και Νομικός Σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, με αναπληρώτρια την Βραχνη Γεωργία, Νομικό – Υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος με ειδικότητα Νομικού, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Δίκαιο της Υγείας.

- Σταυρούλα Τσινορέμα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αναπληρωτή τον Κουκουζέλη Κωνσταντίνο, Λέκτορα Φιλοσοφίας Δικαίου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη:

Κατάλληλα κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη ζητά η φαρμακοβιομηχανία