ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Μέτσοβο χάνονται ζωές - Να λειτουργήσει κλιμάκιο ΕΚΑΒ ζητά ο Δήμαρχος

Σκληρή επιστολή με την επισήμανση ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές, απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας, ζητώντας την ίδρυση και τη λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ

Στο Μέτσοβο χάνονται ζωές - Να λειτουργήσει κλιμάκιο ΕΚΑΒ ζητά ο Δήμαρχος

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος ειδικότερα στην επιστολή του, «σας ενημερώνουμε για την ανάγκη λειτουργίας κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο. Με την επιστολή μας, επισημαίναμε την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και ότι η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών. Η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική και καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από δημότες και επισκέπτες της περιοχής που εκφράζονται με επιστολή τους διαμαρτυρόμενοι για την τραγική αυτή κατάσταση στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας...».

«...Για την αποκατάσταση όλης αυτής της κατάστασης το Δ.Σ. του Δήμου Μετσόβου ομόφωνα αποφάσισε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του κλιμακίου". Πλην όμως χρειάζεται από το αρμόδιο υπουργείο να ιδρύσει ΕΚΑΒ στην περιοχή», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τζαφέας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων.

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας από τη Βουλή: Δεν ισχυρίζομαι ότι η υγεία έγινε παράδεισος - Εξεταστική για μεγάλα σκάνδαλα