ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δυσαρέσκεια ΠΙΣ για τον αποκλεισμό του από το Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη συμμετοχή του Π.Ι.Σ. στο Συνέδριο που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας στις 28 και 29 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων ομιλητών, ξένων και Ελλήνων για θέματα της Δημόσιας Υγείας, που αφορούν τη χώρα μας εκφράζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Δυσαρέσκεια ΠΙΣ για τον αποκλεισμό του από το Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Ο κ. Βλασταράκος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για να εκφράσει τις θέσεις του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα υγείας σε αυτό το Συνέδριο, το οποίο έχει μεγάλη σημασία.

Η απλή πρόσκληση παρουσίας του αποδοκιμάζεται από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ και εκφράζεται η λύπη του για τις αδυναμίες και τις παραλείψεις των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνέβαλλε και συμβάλλει καθοριστικά με δράσεις, ενημερώσεις και καμπάνιες, τόσο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό όσο και για άλλες λοιμώδεις παθήσεις και είχε κοινές συσκέψεις για συνεργασία δράσεων, προς αυτή τη κατεύθυνση, με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Π.Ι.Σ. θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως της παράλειψης αυτής, να ενδιαφέρεται τα μέγιστα για τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας».