ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Ζακύνθου: Μετακινούν γιατρούς από τα νοσ. Κυπαρισσίας & Ιωαννίνων για τα χειρουργεία

Για επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με το ζήτημα λειτουργίας των χειρουργείων του νοσ. Ζακύνθου. «Έχουν ξεφύγει πια. Αν. Υπουργός Υγείας, Διοικητής 6ης ΥΠΕ και Διοικήτρια του Γ.Ν. Ζακύνθου, παίζουν στα ζάρια τη ζωή Ασθενών», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, τονίζοντας, ότι πάνω από την υγεία τους βάζουν το πολιτικό κόστος. Λειτουργούν με όρους πολιτικής αλητείας, ενώ επί τρεις μήνες «παίζουν τον παπά».

Νοσ. Ζακύνθου: Μετακινούν γιατρούς από τα νοσ. Κυπαρισσίας & Ιωαννίνων για τα χειρουργεία

Ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετακινεί στο Γ.Ν. Ζακύνθου, δύο χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας και έναν Αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. Με την απόφαση μετακίνησης των δύο χειρουργών ιατρών του ΓΝ. Κυπαρισσίας, κλείνει ο χειρουργικός τομέας και τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ για τον λόγο αυτόν, ζητά την άμεση παρέμβαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ρωτώντας, «ο Πρωθυπουργός πόσο θα στηρίζει αυτόν τον επικίνδυνο Υπουργό;» και πως «μόνη μας ελπίδα να ξεσκεπαστούν είναι η δικαιοσύνη»!!!

Αναφορικά με το περιστστικό των χειρουργείων Ζακύνθου, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: «Πέθανε μια γυναίκα, κινδύνεψαν σοβαρά άλλοι τέσσερις ασθενείς, μετά από χειρουργεία ρουτίνας και αποδεικνύεται ότι δεν θέλουν να ερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές», και συνεχίζει:

- Ο κος Πολάκης αποφάσισε να ανοίξουν τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου χρησιμοποιώντας την κεντρική παροχή αερίων.
- Οι ιατροί αρνούνται να χειρουργήσουν επειδή θεωρούν ότι για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές ευθύνεται η τοξικότητα των αερίων της κεντρικής παροχής
- Συγκαλύπτουν τα αίτια του θανάτου της γυναίκας
- Ο κος Πολάκης εκβιάζει τους γιατρούς της Ζακύνθου μετακινώντας στο Γ.Ν. Ζακύνθου τους 2 μοναδικούς χειρουργούς ιατρούς του Γ.Ν. Κυπαρισσίας.
- Κλείνει ο χειρουργικός τομέας του Γ.Ν. Κυπαρισσίας.

Οι υποψίες για τον θάνατο της τραγικής γυναίκας και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές στρέφονται προς δύο κατευθύνσεις:
Πρώτη πιθανή αιτία είναι η διαρροή τοξικών αερίων από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων του χειρουργείου και η δεύτερη πιθανή αιτία είναι η Νοσοκομειακή λοίμωξη.

Η αίθουσα Μαίευσης συνεχίζει να είναι γεμάτη Νοσοκομειακά μικρόβια όπως βεβαιώνει το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν δειγματοληψίες τις οποίες απέκρυψε το σύστημα Πολάκη. Δεν έγινε καμία ενέργεια έως σήμερα να επισκευασθεί και να πιστοποιηθεί η ασφάλεια της κεντρικής παροχής ροής ιατρικών αερίων στο χειρουργείο.

Η κωλυσιεργία έχει σχέση με την συγκάλυψη των τραγικών συμβάντων.

Ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε από τι πέθανε η γυναίκα. Η απόλυτη συγκάλυψη, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Ακόμη και σήμερα με εντολή Πολάκη θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κεντρική παροχή αερίων σε όλο το μήκος για την αίθουσα Μαίευσης και για 60 μέτρα για τις χειρουργικές αίθουσες, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τους Ασθενείς. Οι πιθανότητες για νέα διαρροή τοξικών αερίων είναι πολλές. Αλλά ποιος νοιάζεται.

Έχουν συνέχεια όμως οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις Πολάκη, ααναφέρει ακόμη η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

Για να εκβιάσουν το Επιστημονικό Συμβούλιο, τους χειρουργούς και τους αναισθησιολόγους του Γ.Ν. Ζακύνθου που αρνούνται να βάλουν το «κεφάλι τους στο ντορβά» και να θέσουν σε κίνδυνο νέες ζωές Ασθενών, μετακινούν στο Γ.Ν. Ζακύνθου, δύο χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας και έναν Αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.
Η απόφαση μετακίνησης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ είναι απειλητική προς τους ιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου, γραμμένη σε διδακτορικό ύφος.

Με την απόφαση μετακίνησης των δύο χειρουργών ιατρών του ΓΝ. Κυπαρισσίας, κλείνει ο χειρουργικός τομέας και τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δύο ιατρούς χειρουργούς, είχε όλο και όλο και μετακινούνται.

Μάλιστα μετακινείται και ο Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας.

Η μετακίνηση γίνεται φυσικά χωρίς αίτημα του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Και πώς να υπάρχει αίτημα αφού διαθέτουν επαρκή αριθμό χειρουργών ιατρών.
Με τις μετακινήσεις των εν λόγω δύο χειρουργών και του αναισθησιολόγου, θέλουν να εκβιάσουν τους χειρουργούς του Γ.Ν. Ζακύνθου να μπουν στα χειρουργεία».

«Αλήθεια οι τρείς μετακινημένοι ιατροί πως θα μπουν στα χειρουργεία την ώρα που οι συνάδελφοί τους ιατροί του Γ.Ν. Ζακύνθου αρνούνται να χειρουργήσουν για λόγους ασφαλείας; Εάν συμβεί τραγικό συμβάν; Δεν θα τους ξεπλύνει ούτε ο Άραχθος!!! Φυσικά ο Πολάκης θα βγάλει την ουρά του απ’ έξω», καταλήγει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΕΣΥ.