ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε σοβαρό κίνδυνο οι οροθετικοί - Τεράστια η ευθύνη του Ρόζενμπεργκ

Το σοβαρό πρόβλημα των στεγαστικών δομών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για οροθετικά άτομα, οι οποίες βρίσκονται σε αδυναμία να παράσχουν σίτιση και στοιχειώδη είδη διαβίωσης στις δεκάδες αυτές ευπαθείς ομάδες εξαιτίας της αδιαφορίας της Διοίκησης του Οργανισμού να ανταποκριθεί εγκαίρως στις ανάγκες, αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του φορέα. 

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε σοβαρό κίνδυνο οι οροθετικοί - Τεράστια η ευθύνη του Ρόζενμπεργκ

Μάλιστα η υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης βλάβης σε Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών, έχουν μειωθεί δραματικά κατά τους τελευταίους 2 μήνες και έχουν πλέον σταματήσει την τελευταία εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι, θέτουν δημοσίως την Διοίκηση Ρόζενμπεργκ προ των ευθυνών της.

Αναφέρουν αναλυτικά οι εργαζόμενοι την Πέμπτη:

«Το σχολικό έτος 2014-2015 ενημερώθηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 25.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Ο αντίστοιχος αριθμός για το έτος 2015-2016 ανήλθε στους 20.000 μαθητές και δυστυχώς για την σχολική περίοδο 2016-2017 που διανύουμε μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί μόνο 3.000 μαθητές ενώ δεν έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 250 αιτήματα σχολικών μονάδων όλης της Ελληνικής Επικράτειας που αφορούν στην υγειονομική ενημέρωση για τον ιό HIV και τα ΣΜΝ.

Η υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης βλάβης σε Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (δωρεάν διανομή συρίγγων και υλικού ασφαλούς χρήσης), τα οποία είναι ζητήματα υψηλής σημασίας για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακόπτονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν μειωθεί δραματικά κατά τους τελευταίους 2 μήνες και έχουν πλέον σταματήσει την τελευταία εβδομάδα.

Οι στεγαστικές δομές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για οροθετικά άτομα, για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκονται σε αδυναμία να παράσχουν σίτιση και στοιχειώδη είδη διαβίωσης σε δεκάδες άτομα που ανήκουν στον ευάλωτο αυτό πληθυσμό και παρουσιάζουν πολλαπλές ευπάθειες (πρόσφυγες, μετανάστες , μονογονεϊκές οικογένειες), εξαιτίας της αδιαφορίας της Διοίκησης του Οργανισμού να ανταποκριθεί εγκαίρως στις ανάγκες.

Η αυθαίρετη, διοικητικά και επιστημονικά, μεταφορά και διάθεση προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. το τελευταίο διάστημα σε άλλους φορείς έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση του ίδιου του Οργανισμού, την απαξίωση των Εργαζομένων και του έργου τους, πάνω από όλα όμως πλήττει τους ίδιους τους ωφελούμενους από τα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού, την Δημόσια Υγεία και το κοινωνικό σύνολο.

Για όλα τα παραπάνω, οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι έχουμε εκφράσει αλλεπάλληλα και εγγράφως κατά το τελευταίο ένα χρόνο την αγωνία μας και έχουμε προειδοποιήσει για τις οδυνηρές συνέπειες της αδιαφορίας της Διοίκησης για την Δημόσια Υγεία, την ατομική υγεία του ευάλωτου αυτού πληθυσμού -ο οποίος εδώ και 25 χρόνια είναι στον πυρήνα των δράσεων και των υπηρεσιών του Οργανισμού- αλλά και για το κύρος και την αξιοπρέπεια της ίδιας της Πολιτείας και συνολικά όλων μας ως Κοινωνία. Θέτουμε δημοσίως την Διοίκηση προ των ευθυνών της».