ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχία για το Πάσχα - Υγειονομικά ανοχύρωτη η Ελλάδα

Την σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, και ειδικότερα στα νησιά και την Δυτική Ελλάδα, αναφορικά με την ένδεια ασθενοφόρων και διασωστών του ΕΚΑΒ, αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό της Ουρανούπολης όπου έχασε την ζωή του ένας 38χρονος περιμένοντας Ασθενοφόρο που καθυστέρησε τραγικά.

ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχία για το Πάσχα - Υγειονομικά ανοχύρωτη η Ελλάδα

Μπροστά μας είναι οι εορτές του Πάσχα, η επισκεψιμότητα στην περιφέρεια είναι μεγάλη και οι εκδρομείς είναι υγειονομικά ανοχύρωτοι, τονίζει η Ομοσπονδία, απευθύνοντας το καίριο ερώτημα:

«Ποιος ευθύνεται για τα εγκλήματα της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ; Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας;». Το κρίσιμο πρόβλημα με το ΕΚΑΒ, όπως όλα δείχνουν, είναι τόσο οι ελλείψεις ασθενοφόρων όσο και οι ελλείψεις (πολύ μεγάλες) των διασωστών.

Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία, αναφέρει ένα ακόμη περιστατικό με μία μαθήτρια το οποίο συνέβη πριν μερικές ημέρες, που παρ ολίγον να κοστίσει την ζωή της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της αντιμετώπισε μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου στις 4 Απριλίου το πρωί, όταν ξαφνικά και για άγνωστους λόγους έχασε τις αισθήσεις της εμφανίζοντας συμπτώματα με σπασμούς αλλά και άπνοια.

Αμέσως κλήθηκε ο Σταθμός του ΕΚΑΒ Τυρνάβου το οποίος φιλοξενείται στον χώρο του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε προσωπικό να κινήσει το ένα από τα δύο ασθενοφόρα που σταθμεύουν εκεί!

Τα λεπτά περνούσαν η κατάσταση του κοριτσιού επιδεινωνόταν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Φράγκος ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής – γυμναστής, με την εμπειρία του προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, αφού ο Σταθμός του ΕΚΑΒ Τυρνάβου ουσιαστικά ήταν εκτός λειτουργίας κλήθηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας, όπου το όχημα και το πλήρωμά του έφτασαν στο Αργυροπούλι πάρα πολύ γρήγορα, πήραν το παιδί από το σχολείο και το μετέφεραν ταχύτατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εφημέρευε 4/4/2017».

Μετά και το χθεσινό περιστατικό (η ΠΟΕΔΗΝ εννοεί το περιστατικό της Ουρανούπολης) αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ο Σταθμός ΕΚΑΒ Τυρνάβου υπολειτουργεί και δεν είναι σε θέση πρακτικά να διαθέτει προσωπικό όχι σε 24ωρη βάση όπως υπήρξε υπόσχεση στα εγκαίνια του Σταθμού αλλά ούτε καν σε καθημερινή πρωινή βάρδια, όπως 4/4/2017 το πρωί.

Ίδια κατάσταση του ΕΚΑΒ στα Νησιά, την Δυτική Ελλάδα... σε όλη την χώρα. Μπροστά μας είναι οι εορτές του Πάσχα, η επισκεψιμότητα στην περιφέρεια είναι μεγάλη και οι εκδρομείς είναι υγειονομικά ανοχύρωτοι.
Ποιος ευθύνεται για τα εγκλήματα της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ; Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας;