ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Καλαμάτας: Η απάντηση Πολάκη στoν Οικονόμου και η δυναμική των ατομικών συμβάσεων

Στην επίθεση της Ν. Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στον Τομεάρχη, κ. Βασίλη Οικονόμου, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφορικά με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων και ειδικότερα αναφορικά με το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Νοσ. Καλαμάτας: Η απάντηση Πολάκη στoν Οικονόμου και η δυναμική των ατομικών συμβάσεων

Το νοσοκομείο Καλαμάτας συγκεκριμένα, μετά τη σύναψη ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα, κατέγραψε μια εξοικονόμηση της τάξεως των 255.948 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, μια εξοικονόμηση πολύ σημαντική για τη δύσκολη δημοσιονομική εποχή μας.

To Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν από τα πρώτα που πέρυσι προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Πολάκη, στην οποία επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

«Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, 15/05/2017, ο διοικητής του νοσοκομείου. Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε στα 255.948€.

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν στα 741.948€, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος στα 486.000€. Σημειώνεται πως έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αμοιβές των εργαζομένων, σε σχέση με τις αμοιβές τους ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά τον διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως "θα φάνε Χ" μαζί με τους αξιοκρατικά διορισμένους διοικητές αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση».