ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για προσέλκυση αιμοδοτών

Σειρά δράσεων για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών εθνικών αποθεμάτων αίματος, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για προσέλκυση αιμοδοτών

Οι δράσεις ξεκινούν το Σάββατο, 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με Διαδραστική συζήτηση με θέμα «Το βήμα στον Αιμοδότη» και Έκθεση Art & Design από σπουδαστές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 19:00-21:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει πάνελ από γιατρούς και εκπροσώπους συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος αιμοδοτών ώστε να ο αιμοδοτικός πληθυσμός να μεταστραφεί σε 100% συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία στις 21:30 μ.μ. με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών σχημάτων:

- Λουδοβίκος των ΑΝΩΓΕΙΩΝ

- Zekiye Yurekli "Ala Turka Ala Greka"

- Xρίστος Τζιφάκις - Κιθάρα flamenco

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν 13 και 14 Ιουνίου με αιμοδοσία και δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος και θα κλείσουν με συναυλία κλασικής μουσικής στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας σε συνεργασία με τον δήμο Πεντέλης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά», προβάλλοντας την ανάγκη για αίμα όχι μόνο σε περίοδο κρίσης, αλλά συστηματικά.