ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Να καταθέσει στην Εξεταστική για την Υγεία ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Αίτηση για να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική για την Υγεία υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Να καταθέσει στην Εξεταστική για την Υγεία ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, «λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και ετοιμότητας επιβάλλουν να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του "Ερρίκος Ντυνάν", μετά τα όσα ανυπόστατα αντιφατικά και ορισμένες φορές στερούμενα σοβαρότητας ακούστηκαν από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο», εννοώντας τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Προς: κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και την Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Ως υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μαίο του 2012 ζητώ να καταθέσω στην Επιτροπή σας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε στη μεθεπόμενη συνεδρίασή σας, όποτε αυτή προσδιοριστεί.

Άλλως, αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη.

Ανδρέας Λοβέρδος».