ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: Η τροπολογία για την ΠΦΥ αφήνει εκτός συστήματος πάνω από 1.000 επικουρικούς

Σε κατάσταση έντονου προβληματισμού βρίσκονται οι επικουρικοί γιατροί της χώρας, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τη «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», μεγάλο μέρος των γιατρών αυτών, θα βρεθεί εκτός συστήματος υγείας.

ΟΕΝΓΕ: Η τροπολογία για την ΠΦΥ αφήνει εκτός συστήματος πάνω από 1.000 επικουρικούς

Όπως καταγγέλει ειδικότερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με την εν λόγω τροπολογία, παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών έως τις 31/12/2018, αλλά η παράταση αφορά μόνο στους επικουρικούς γιατρούς, των οποίων η θητεία λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (δηλαδή του 2017). Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΟΕΝΓΕ, αυτή η τροπολογία αφορά περίπου 650 επικουρικούς γιατρούς.

Συνολικά σήμερα, υπηρετούν ως επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ περίπου 2.000 γιατροί, επομένως, περί τους 1.350 γιατρούς μένουν εκτός ρύθμισης και συνεπώς εκτός ΕΣΥ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά το προφανές και αυτονόητο, όπως αναφέρει: να συμπεριληφθεί στην τροπολογία το σύνολο των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών και όχι μόνο όσων λήγει η θητεία στις 30/9/17.

Διαβάστε ακόμη:

Σ/Ν για την ΠΦΥ: Βροχή τροπολογιών για rebate, ληξιπρόθεσμα και επικουρικούς γιατρούς