ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Φλώρινας: Ασφαλές παρά τις ελλείψεις

Το Νοσοκομείο Φλώρινας είναι ασφαλές παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε στελέχωση ιατρικού προσωπικού, οι οποίες καλύπτονται με προσωπικές θυσίες των ιατρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Φλώρινας: Ασφαλές παρά τις ελλείψεις

Η συνέντευξη των τεσσάρων εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας για την παροχή υπηρεσιών Υγείας στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου σημειώνεται ακόμα πως ο πανικός που δημιουργήθηκε στους πολίτες είχε ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή απουσία επισκέψεων τις τελευταίες ημέρες στα επείγοντα του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά στη συνεργασία του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκο Κοτοπούλη ανάφερει πως ο ρόλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, είναι το δεξί χέρι κάθε Διοικητή με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή ποιοτικής φροντίδας στους νοσηλευόμενους αλλά και στους εξωτερικούς ασθενείς.

«Το ίδιο άψογα συνεργαστήκαμε ως θεσμικό όργανο και με τον κ. Κοτοπούλη Νίκο, τους 14 μήνες της θητείας του, ο οποίος συγκριτικά με τους προηγούμενους διοικητές είχε το πλεονέκτημα της ιδιαίτερης και καλής γνώσης του χώρου της Υγείας, μια και είχε διατελέσει Επιθεωρητής Συστημάτων Ελέγχου και Ποιότητας Υγείας σε πολλά από τα νοσοκομεία της χώρας μας, και διέθετε επίσης Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Υπογραμμίζει ακόμα πως «ως θεσμικό όργανο, διαπιστώσαμε απόλυτο σεβασμό από την μεριά του προς τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Επιστημονικού Συμβουλίου, τόσο σε μας όσο και στους προηγούμενους, χάρη σ' αυτόν μάλιστα ενεργοποιήθηκε και αναβαθμίστηκε ο ρόλος του Επιστημονικού Συμβουλίου».