ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θεαγένειο: Πραγματοποιούμε 250 χημειοθεραπείες την ημέρα με μεγάλη εξοικονόμηση για το ΕΣΥ

Το Θεαγένειο, είναι το ελληνικό νοσοκομείο στο οποίο εγκαταστάθηκε ο πρώτος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, από τους 10 της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ το φθινόπωρο, προγραμματίζεται η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή της δωρεάς.

Θεαγένειο: Πραγματοποιούμε 250 χημειοθεραπείες την ημέρα με μεγάλη εξοικονόμηση για το ΕΣΥ

Αυτό αναφέρει η διοίκηση του Θεαγένειου νοσοκομείου με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις ουρές και τις λίστες αναμονής των καρκινοπαθών στο ΕΣΥ, και το γεγονός ότι από τους 50.000 ογκολογικούς ασθενείς στην Ελλάδα σήμερα, οι 13.000, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μία ακτινοθεραπεία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν αβοήθητοι και με φριτκούς πόνους. Επιπλέον, στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ λειτουργεί Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων από το Μάρτιο του 2017, με άνω των 250 χημειοθεραπειών ημερησίως και με εξοικονόμηση πάνω από 200.000 ευρώ για το το β’ εξάμηνο του έτους.

Αναλυτικά, η απάντηση του διοικητή του Θεαγενείου κ. Θεόδωρου Ρεβενάκη έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ προβαίνει στη δυσφήμιση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, δίχως ίχνος ντροπής. Οι προσπάθειες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της δημόσιας υγείας, υπονομεύονται με τον πλέον φανατικό και πρωτόγονο τρόπο.

Αναφορικά με το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ενημερώνουμε τους αδαείς οτι:

1) Η αναβάθμιση του παρηγορητικού, επιφανειακής δράσης και ξεπερασμένου παγκοσμίως Κοβαλτίου, έχει ήδη δρομολογηθεί, το δε κόστος δεν είναι 70, αλλά 400.000 ευρώ και θα καλυφθεί από κονδύλια του Αντικαρκινικού Εράνου.

2) Όπως στην Αλεξανδρούπολη, έτσι και στη Θεσσαλονίκη και απανταχού της γης, για να τοποθετήσεις ένα μηχάνημα στη θέση ενός άλλου, πρέπει πρώτα να βγάλεις από τη θέση του το άλλο.

3) Το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ έχει την τιμή να είναι το ελληνικό νοσοκομείο στο οποίο εγκαταστάθηκε ο πρώτος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, από τους 10 της δωρεάς του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’. Το Νοέμβριο του 2016 αποσύρθηκε ο παλιός και σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε ο καινούργιος, αναβαθμίστηκε ο περιβάλλον χώρος, εγκαταστάθηκε σύστημα record & verify και σύστημα σχεδιασμού, εκπαιδεύτηκε το προσωπικό και από το Μάιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αθόρυβα, χωρίς εγκαίνια εγκατάστασης. Αυτό που η ΠΟΕΔΗΝ ονομάζει αφασία, εμείς το λέμε προγραμματισμό. Για το φθινόπωρο, προγραμματίστηκε η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή της δωρεάς.

4) Δεν υπήρξε ποτέ στο νοσοκομείο μας θεραπεία άμεσης έγχυσης χλωριούχου Καισίου. Αν οι πληροφοριοδότες της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ εννοούν την πηγή Καισίου 137 (βραχυθεραπεία), πρόκειται για μηχάνημα παροπλισμένο από το 2013, του οποίου επίσης έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση.

5) Στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ λειτουργεί Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων από το Μάρτιο του 2017, με άνω των 250 χημειοθεραπειών ημερησίως και με εξοικονόμηση 200.762,54 ευρώ το β’ εξάμηνο του ’17. Η Μονάδα έχει ενταχθεί στην πρόταση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου.

6) Η Υπουργική Απόφαση Πολάκη (Αρ.Πρωτ. Γ4β/Γ.Π.οικ.61093/4.8.2017), έρχεται για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, να θέσει τους όρους λειτουργίας και να αναγνωρίσει ως άκρως απαραίτητη την ανάπτυξη και στελέχωση των Κεντρικών Μονάδων Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων με ευθύνη των Φαρμακείων και Διοικήσεων των Νοσοκομείων, θέμα ταμπού για όλες τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες.

7) Αυτοί που κόπτονται για αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, ας σταματήσουν τη δυσφήμιση του δημοσίου και ας το πάρουν απόφαση ότι προχωράμε.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Για το θέμα της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών, θα επιληφθεί Εισαγγελέας



Δεν ξεπερνά τους 3 μήνες η αναμονή για ακτινοθεραπεία: Η απάντηση του Άγ. Σάββα στην ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καρκινοπαθείς μας απόγονοι του Οδυσσέα - 13.000 πεθαίνουν με φρικτούς πόνους