ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Να γίνουν κανονικά οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητούν οι γιατροί

Για τον υπαρκτό «σουρεαλισμό» του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με αφορμή ιατρικά μείζονα ζητήματα, κάνει λόγο η Ένωση συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους όπως έχει προγραμματιστεί, με σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας.

Να γίνουν κανονικά οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητούν οι γιατροί

Ειδιικότερα, σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης (Αθ. Εξαδακτυλος), Πατρών (Άννα Μαστοράκου) και Ζακύνθου (Π. Καψαμπέλης) αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε τον υπαρκτό «σουρεαλισμό» του ΠΙΣ σε τρία επεισόδια:

1/9/2017 Συνεδρίαση ΔΣ ΠΙΣ

1. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΙΣ, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του ΕΣΥ, εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες, δεν υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της ΟΕΝΓΕ. Αντιθέτως εμείς (παρά τις όποιες διαφωνίες μας με το σκεπτικό) ψηφίσαμε αυτούσια την πρόταση, επιλέγοντας να μην αποδυναμώσουμε τη δυναμική της Ομοσπονδίας. Όπως και με την ΠΦΥ, είναι έκδηλη η προσπάθεια αποδυνάμωσης της όποιας αντίθεσης του ιατρικού κόσμου με τα κυβερνητικά σχέδια.

2. Κατά τον έλεγχο της γνωστής υπόθεσης των παλιών μοριοδοτήσεων του ΠΙΣ, το ΣΔΟΕ του επέβαλε βαρύ πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων €. Το Προεδρείο του ΠΙΣ προτίμησε εσωτερικό έλεγχο από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται αποκλειστικά από μέλη της πλειοψηφίας !!!, αντί να προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη και σε εξωτερικό έλεγχο, όπως προτείναμε και ψηφίσαμε εμείς, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με τήρηση των κανόνων διαφάνειας.

3. Γνωρίζοντας ότι ο ΠΙΣ χειρίζεται τις αποφάσεις της Γ.Σ. κατά το δοκούν, ο ΙΣΑ ζήτησε τα πρακτικά της Γ.Σ. του 2014 για την ιατρική νομοθεσία. Το Προεδρείο του ΠΙΣ αποφάσισε να ζητήσει πρώτα την άδεια της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων !?!? ως τρόπος αποφυγής κοινοποίησης των πρακτικών σε μία δημόσια δημοκρατική διαδικασία... όπου θα έπρεπε να κυριαρχεί η εγκυρότητα και η διαφάνεια.

Χαιρόμαστε που μειοψηφήσαμε σε όλα !

Τέλος, καλλιεργείται εντέχνως από την κυβέρνηση, η θόλωση της διαδικασίας διενέργειας των εκλογών στους Ι.Σ., με αντιφατικές απαντήσεις για το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας των Ι.Σ. Γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε εκλογικό αδιέξοδο και νομικές περιπέτειες, βαρύ πλήγμα για το κύρος και το ήθος τους.

Συνιστούμε να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών στους Ι.Σ. όπως έχει προγραμματιστεί, με σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η ιατρική & ηθική δεοντολογία δεν θέτει περιορισμούς στα καθήκοντά μας