ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Οι ΤΟΜΥ, η επιτομή της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας, διοικήσεις νοσοκομείων σε ρόλο κομματικών γκαουλάιτερ, απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών, απίθανες μεγαλοστομίες εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στην δημόσια υγεία που θυμίζει πλέον τριτοκοσμικό κράτος, δυσφημώντας κράτος και πολίτες.

Οικονόμου: Οι ΤΟΜΥ, η επιτομή της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Σε ερώτηση σχετικά με «τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά τις αλλαγές, προβάλλοντας ότι αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια που διαφορετικά θα χάνονταν» ο βουλευτής απαντά:

«Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να το πω δημόσια. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποτελεί την πλέον ανίκανη των τελευταίων ετών». Και συνεχίζει ο κ. Οικονόμου:

«Η ΝΔ καινοτομεί στον τομέα της υγείας. Για πρώτη φορά σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι φορέων του χώρου (γιατροί, νοσηλευτές κα) συνδιαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, υλοποιώντας μία στρατηγική μας επιλογή. Στόχος της ΝΔ είναι η κατάρτιση ενός ανθρωποκεντρικού προγράμματος, μέσα από το οποίο θα δίνονται λύσεις και διέξοδοι στα μεγάλα αδιέξοδα που παρατηρούνται σήμερα στην υγεία από τους τραγικούς χειρισμούς της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Στο πλαίσιο αυτό εγώ, μαζί με τον Ιάσονα Φωτήλα επισκεφθήκαμε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρουσιάσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των δομών υγείας, ακούγοντας όμως παράλληλα τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι ιδέες τους ενσωματώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσο για την πρωτοβάθμια υγεία αλά ΤΟΜΥ του Ξανθού-Πολάκη, είναι η επιτομή της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για να διορίσουν από το παράθυρο τον κομματικό τους στρατό χωρίς κανένα όφελος για τον άνθρωπο που έχει πραγματική ανάγκη τον οικογενειακό ιατρό που εμείς προτείνουμε στο πρόγραμμά μας».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει:

«Το ασφαλιστικό αποτελεί βραδυφλεγή «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Μία «βόμβα», την οποία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσπάθησε να εξουδετερώσει αλλά αντίθετα κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους ασφαλισμένους. Το κόψιμο των κύριων συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, το κόψιμο των επικουρικών και των αναπηρικών συντάξεων και των συντάξεων χηρείας μαζί με το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων έχουν υπογραφή Τσίπρα-Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου!!»

Διαβάστε ακόμη:

Δεκατρείς «μικρούς υπουργούς Υγείας» προτείνει η ΝΔ

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι άλλα ψέματα και ΘΑ... κύριε Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ

Γενικοί Γιατροί: Κρίσιμο ερώτημα για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ