ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης για σκάνδαλα στην Υγεία: Η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς κουτσής χελώνας

Νές βολές κατά της Δικαιοσύνης για ολιγωρία και προκλητικές καθυστερήσεις στην απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Κρήτη, στο πλαίσιο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Πολάκης για σκάνδαλα στην Υγεία: Η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς κουτσής χελώνας

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη κινείται για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας με ρυθμούς ανάπηρης, κουτσής χελώνας. Είναι δυνατόν να κάθονται στα συρτάρια της Δικαιοσύνης υποθέσεις για πάνω από ένα χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος τρεις υπάλληλοι μετά από μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη του υπουργείου Υγείας, τους οποίους εγώ διέταξα να ελέγξουν τον τρόπο μοριοδότησης προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ανακαλύψαμε 88 λάθος μοριοδοτήσεις σε 230 αιτήσεις; Διώκονται δηλαδή οι άνθρωποι που ανακαλύψαμε τη... λουμπινιά».

Αναφερθείς στο πρόσωπο που χειρίζεται το θέμα από πλευράς Δικαιοσύνης, ο κ. Πολάκης τόνισε: «Εδώ βέβαια να υπογραμμίσω ότι ο εισαγγελέας που άσκησε τις διώξεις είναι ο ίδιος που αθώωσε τον Μαντέλη, ο οποίος αγόρασε μεγαλύτερα βαγόνια από τις ράγες μας...».

Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες για κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης στο ζήτημα της εμπλοκής της συζύγου του κ. Στουρνάρα, τονίζοντας τη θεσμική ιδιότητα του «αρχιτραπεζίτη».

«Η Δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους να στριφογυριστεί. Πόσα άλλα πρέπει να πω για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Είπα για τη λουμπινιά που έκανε η γυναίκα του αρχιτραπεζίτη κ. Στουρνάρα. Στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και ακόμα περιμένουμε γιατί πρέπει να προφυλάξουν τη σύζυγο του Στουρνάρα. Είπαμε, τους διορισμούς που έκανε ο Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε 25 άτομα και τα είχε στο γραφείο του, ενώ φαινόταν ότι δούλευαν στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ και ανακαλύψαμε διαφημιστική δαπάνη της τάξης των 5-6 εκατομμυρίων, αέρας κοπανιστός σε πολλούς δημοσιογράφους... για να δημοσιεύουν άρθρα που το καθένα στοίχιζε 19.800 ευρώ για την πολιομυελίτιδα στη Συρία».

Τέλος, επέρριψε ευθύνες σε υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, πως δεν βρίσκουν τα στοιχεία για το πώς τιμολογούσαν τα φάρμακα την εποχή 2005-2010 που έγινε το μεγάλο πάρτι με τις φαρμακευτικές εταιρείες.