ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Μαυρωτά-νοσηλευτών: Έωλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τον νοσηλευτικό κλάδο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) είχε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Συνάντηση Μαυρωτά-νοσηλευτών: Έωλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τον νοσηλευτικό κλάδο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης χαρακτηρίστηκαν πρόχειρες, πρωτοφανείς και νομικά έωλες οι διατάξεις του πρόσφατου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τις ρυθμίσεις της Ένωσης Νοσηλευτών και τον νοσηλευτικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ κατέδειξαν τον αιφνιδιαστικό παρεμβατισμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας ως προς τις αρχαιρεσίες του συλλόγου όταν ήδη είχαν προκηρυχθεί εκλογές.

Συζητήθηκε η προφανώς δίχως νομική επεξεργασία άστοχη διάταξη περί ενοποίησης του κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και το ανοικτό ζήτημα στελέχωσης των θέσεων προϊσταμένων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε και στο θέμα της συμμετοχής στις εκλογές ακόμα και μελών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, σχολιάζοντας ότι πίσω από αυτήν τη διάταξη προφανώς κρύβονται μικροκομματικές σκοπιμότητες εν όψει εκλογών της ΕΝΕ.

Επίσης στο πλαίσιο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης αναφέρθηκαν τα θέματα της αποτυχίας επαρκούς στελέχωσης των ΤΟΜΥ, καθώς δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γιατρούς όπως και ζητήματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα τμήματα νοσηλευτικής.

Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε για ακόμη μία φορά την απουσία απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας σε κοινοβουλευτική ερώτησή του, για το ποιος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκεται εκτός πρώτης γραμμής, με απόσπαση σε βουλευτές, πολιτικά κόμματα Υπουργεία κλπ.