ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει: Τι είπαν στον Τσίπρα η ηγεσία του υπ. Υγείας & ο Ρόζενμπεργκ

Συνάντηση κορυφής για το μέλλον του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν σήμερα Παρασκευή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του υγειονομικού φορέα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει: Τι είπαν στον Τσίπρα η ηγεσία του υπ. Υγείας & ο Ρόζενμπεργκ

Τον Πρωθυπουργό ειδικότερα, συνάντησαν στο γραφείο του στη Βουλή, ο υπουργό Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο κ. Ρόζενμπεργκ, εξέθεσαν στον πρωθυπουργό την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ενημέρωσαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία αναδιοργάνωσης και μετεξέλιξης του φορέα σε αναβαθμισμένο, σύγχρονο, εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ δεσμεύθηκαν για τη γρήγορη ολοκλήρωση του οργανωτικού μοντέλου και τη νομοθέτησή του από τη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια λειτουργικής και θεσμικής εξυγίανσης του Οργανισμού, με πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης του παρελθόντος.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές φορές με σκληρή γλώσσα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα έργα του, τόσο στη Βουλή, όσο και στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα τον Ιούνιο που είχε επισκεφθεί την Αριστοτέλους, είχε αναφερθεί στα σκάνδαλα της υγείας, τα οποία εξετάζει η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία, (όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν και υπόθεση Novartis) που ζημίωσαν το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το ΕΣΥ.

Τότε ο Πρωθυπουργός, είχε μιλήσει για απόλυτο ευτελισμό και αναξιοπρέπεια ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, που φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, με αποτέλεσμα να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες και οι συγγενείς αυτών, να μην πληρώνουν ούτε τα νοσήλιά τους. Είναι ντροπή αυτά που προκύπτουν από την Εξεταστική Επιτροπή και αναδύουν δυσοσμία, ακόμη μεγαλύτερη από τους τόνους σκουπιδιών που είχαμε αυτές τις ημέρες, είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ & ΕΔΔΥΠΠΥ για την προαγωγή της υγείας των πολιτών

ΠΟΕΔΗΝ σε Τσίπρα: Ναι στις επενδύσεις, Ναι στον Μακρόν, αλλά Ναι στην υγεία & το κοινωνικό κράτος