ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Οι νοσηλευτές γύρισαν την πλάτη στην ΕΝΕ - Στο 84% η αποχή από τις εκλογές του ΔΣ

Οι νοσηλευτές γύρισαν την πλάτη στο θεσμικό τους όργανο την ΕΝΕ, καθώς στο 84% ανέρχεται η αποχή από τις εκλογές του ΝΠΔΔ. 

ΠΑΣΟΝΟΠ: Οι νοσηλευτές γύρισαν την πλάτη στην ΕΝΕ - Στο 84% η αποχή από τις εκλογές του ΔΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού« (ΠαΣΟΝοΠ), «επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ-ΝΠΔΔ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δώθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδιο το Όργανο.

Σε σύνολο 38.000 μελών στα μητρώα της ΕΝΕ σύμφωνα με όσα η ίδια η Διοίκηση του Οργάνου ανακοινώνει, και με άγνωστο αριθμό εγγεγραμμένων συναδέλφων στους εκλογικούς καταλλόγους, μόλις 6.200 προσήλθαν στις κάλπες.

Εκ του αποτελέσματος καταδεικνύεται σαφέστατα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών γυρίζει την πλάτη σε όλους αυτούς που για περισσότερο από μια δεκαετία διαχειρίζονται τις τύχες του ΝΠΔΔ των Νοσηλευτών με ιδιοκτησιακή νοοτροπία και καθεστωτική αντίληψη, τονίζει η ΠΑΣΟΝΟΠ και προσθέτει:

«Καθίσταται σαφές, ότι οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, δεν εντάσσονται σε κομματικούς μηχανισμούς ούτε εμπλέκονται σε μικροπολιτικές συναλλαγές που δημιουργούν οι ετερόκλητες ευκαιριακές συμμαχίες μεταξύ άσπονδων “φίλων”!

Ταυτόχρονα, γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη και το αίτημα για άμεση Πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της ΕΝΕ, προκειμένου να αναστραφεί η απαξίωση του ΝΠΔΔ στα μάτια των Νοσηλευτών της χώρας.
Η Πολιτική ευθύνη, την οποία φοβήθηκε να αναλάβει ο Υπουργός Υγείας τον Οκτώβρη, όταν και υπαναχώρησε μεταθέτοντας το χρόνο συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου ¨Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και το Νοσηλευτικό Κλάδο¨, είχε ως αποτέλεσμα ένας Φορέας με 38.000 μέλη να διοικείται για μιά ακόμα φορά από μια ισχνή μειοψηφία».

Η ΠΑΣΟΝΟΠ τέλος, ρωτά με αιχμηρό ύφος τον υπουργό Υγείας: «Άραγε, το 16% της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες ενός ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία σας, αποτελεί Δημοκρατική νομιμοποίηση Αριστερής αντίληψης ή μήπως προσομοιάζει περισσότερο με νομιμοποίηση Πραξικοπιματικής κατάληψης του ΝΠΔΔ σε βάρος της Νοσηλευτικής κοινότητας;».

Διαβάστε ακόμη:

Οι νοσηλευτές σε 24ωρη απεργία - Το διχαστικό σ/ν & οι αιχμές σε ΠΟΕΔΗΝ

Μπαργιώτας για νοσηλευτές: Ανατρέπεται πλήρως η διοικητική σταθερότητα της ΕΝΕ