ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: Άμεση λύση στο θέμα της πληρωμής των επικουρικών του ΕΣΥ

«Ίσως και αύριο (σ.σ. σήμερα) κατά τη σύνοδο του κλιμακίου των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με τις πληρωμές του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας.

Ξανθός: Άμεση λύση στο θέμα της πληρωμής των επικουρικών του ΕΣΥ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι το πρόβλημα της δίμηνης καθυστέρησης των πληρωμών δεν οφείλεται σε δημοσιονομικούς λόγους, καθώς υπάρχει η σχετική πίστωση των 112 εκ. ευρώ, αλλά στο ότι κάποιοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θεωρούν ότι εγείρεται θέμα νομιμότητας πληρωμής με το σκεπτικό ότι η σύμβαση του προσωπικού αυτού έχει υπερβεί το 24μηνο.

Ο κ. Ξανθός επέμεινε ότι, το προσωπικό αυτό, 639 γιατροί και 687 νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας, καλύπτουν πολύ κρίσιμες ανάγκες του ΕΣΥ, γι' αυτό και, όπως είπε, υπάρχει η μέριμνα ώστε το ανθρώπινο αυτό δυναμικό να αξιοποιηθεί σε μόνιμες θέσεις.

«Έχω μιλήσει με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της έχω εξηγήσει τί συμβαίνει» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, γιατί θα ήταν ανάλγητο, όπως είπε, να αφήσουμε χωρίς χρήματα τους ανθρώπους αυτούς μέσα στις γιορτές.