ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την πρώτη ΤΟΜΥ στην Κρήτη εγκανίασε ο Ανδρέας Ξανθός

Την πρώτη Τοπική Ομάδα Υγείας στην Κρήτη εγκανίασε σήμερα στο Ηράκλειο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Την πρώτη ΤΟΜΥ στην Κρήτη εγκανίασε ο Ανδρέας Ξανθός

Η Τοπική Ομάδα Υγείας θα στελεχώνεται από 12μελές προσωπικό, τέσσερις εκ των οποίων είναι γιατροί.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την Κρήτη, μια σημαντική στιγμή για το σύστημα υγείας που αποδεικνύεται όρθιο και λειτουργικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός, κατά την τελετή των εγκαινίων.

Τόνισε ακόμη, ότι με την ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας ενισχύεται σημαντικά η προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Όπως ανέφερε, «προσλαμβάνουμε νέους ανθρώπους, δημιουργούμε νέες υπηρεσίες και ένα μοντέλο με νέα φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην αγωγή υγείας και την πρόληψη και την διατομεακή συνεργασία. Υπήρχε έλλειμμα από το ΕΣΥ και έτσι φέρνουμε ένα νέο πνεύμα κουλτούρας στον τομέα υγείας, με νέους γιατρούς, ενώ φιλοδοξούμε να γίνει πεδίο ώστε όλοι οι γιατροί από το εξωτερικό να επιστρέψουν πίσω».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, η ηγεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Την άλλη βδομάδα εγκαινιάζεται η Τοπική Ομάδα Υγείας στην Αλικαρνασσό, ενώ στις αρχές του 2018 θα εγκαινιαστούν οι ΤΟΜΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο.