ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: 100 ΤΟΜΥ στο α' εξάμηνο - Σε διαβούλευση ο νέος Οργανισμός για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Της πολιτικής του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento", επισημαίνοντας ότι «Φέτος θα είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)».

Ξανθός: 100 ΤΟΜΥ στο α' εξάμηνο - Σε διαβούλευση ο νέος Οργανισμός για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε, ότι στόχος του υπουργείου είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχουν τεθεί σε λειτουργία πάνω από 100 μονάδες, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχιστεί η πορεία «επούλωσης των τραυμάτων» στο χώρο της Υγείας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος Υγείας που αφορά η συρρίκνωση του αριθμού των διαθέσιμων ιατρών, καθώς περίπου 18.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό, σημειώνοντας ταυτόχρονα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την πλήρωση των θέσεων έως το τέλος του 2018, συμπεριλαμβανομένου και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του,ο υπουργός αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογραμμίζοντας, ότι «Μια εμβληματική αλλαγή σε αυτή τη φάση θα είναι η θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ» και αναγγέλλοντας τη λειτουργία νέου Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Το θεσμικό πλαίσιο του νέου Οργανισμού, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του επομένου τριμήνου, ενώ θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ρόλος του επιστημονικού προσωπικού του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το θέμα της διαφθοράς, σημειώνοντας, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει την ισχυρή πολιτική της βούληση να ελεγχθούν τα σκάνδαλα, η διαφθορά και το «πάρτι» της προηγούμενης εικοσαετίας στον χώρο της Υγείας.

Πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες για «φακελάκι» μπορούν να γίνονται και στο υπουργείο και στο Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών στα νοσοκομεία. «Υπάρχουν ήδη, 340 υπάλληλοι που έχουν οριστεί από τις διοικήσεις για τα γραφεία αυτά. Θα εκπαιδευτούν σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης» όπως είπε. Πρόσθεσε ότι το πολιτικό σήμα δεν αρκεί, ενώ το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι, να αποδοθούν οι ευθύνες και κυρίως να εντοπιστούν τα ελλείμματα του συστήματος και να προχωρήσει η θεσμική του θωράκιση.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΥ: Εγκρίθηκε από το υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης η χρηματοδότηση για τις 115 ΤΟΜΥ



Μεταρρύθμιση της ΠΦΥ: Αυτά είναι τα μέλη της νέας Επιτροπής Συντονισμού

Ξανθός: Οι πολίτες θα εμπιστευτούν την ΠΦΥ γιατί χτυπά τις ανισότητες - Δεν είναι εργαλείο λιτότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου

Μπαργιώτας: Οδεύουμε προς δεύτερη προκήρυξη για προσλήψεις ιατρών στις ΤΟΜΥ

Εξεταστική για την Υγεία: Τέλος του μήνα καταθέτουν Πολάκης & Άδωνις για το ΚΕΕΛΠΝΟ